Domov / Policija / PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

PREGLED DOGODKOV POLICIJSKE UPRAVE LJUBLJANA

V zadnjih 24-tih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 185 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 58 dogodkov, s področja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti 69 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 5 vlomov in 8 tatvin. S področja prometne varnostni so obravnavali 11 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 6 prometnih nesreč, v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov zasegli 2 osebni vozili in 3 KZM. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju, enega kršitelja so pridržali, in 5 krat v zasebnem prostoru, kjer so prav tako enega kršitelja pridržali.

Tatvina v trgovini, prijeti osumljenec:

Včeraj, nekaj pred 19. uro je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini v specializirani trgovini na Dunajski cesti. Na podlagi zbranih obvestil je bilo ugotovljeno, da je takrat še neznani moški izkoristil nepazljivost prodajalca (stregel druge stranke), vstopil v skladišče in mu odtujil mobilni telefon. Na podlagi podanega opisa so policisti prepoznali 22-letnega osumljenca in ga prijeli v bližini doma. Po končanem postopku, je bil 22-letnik izpuščen, odtujen mobilni telefon mu je bil zasežen in vrnjen lastniku. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo.

Požar:

Danes, okrog 5.50 ure je bila PU Ljubljana obveščena o požaru na Sejmiški ulici v Domžalah, kjer naj bi zagorelo v garaži. Na kraju so intervenirali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so v nadaljevanju opravili ogled kraja in zbrali obvestila. Z ogledom kraja dejanja elementi kaznivega dejanja niso bili ugotovljeni. Ena oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana na preventivni pregled zaradi vdihavanja dima. Nastalo je za približno 1500 evrov škode. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Vlom v klet:

Včeraj, okrog 15.40 ure je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v klet na območju Logatca. Neznani storilec je tega dne odlomil ključavnico obešanko in tako prišel v klet, odkoder je odtujil gorsko kolo znamke Merida.

Kršitev javnega reda in miru na javnem kraju:

Včeraj, okrog 15. ure je bila PU Ljubljana obveščena o kršitvi javnega reda in miru, in sicer je vidno vinjeni občan v gostinskem lokalu v okolici Šiške, nadlegoval goste in zaposlene. Ob prihodu policistov na kraj je s kršitvijo nadaljeval in ni upošteval ukazov policistov, da preneha s kršitvijo. Kršitelju (67) so policisti odvzeli prostost in ga pridržali do streznitve. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami:

Včeraj, okrog 17.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena, da na vozišču leži kolesar, ki je pri zavesti. Z ogledom kraja in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 74-letni kolesar zaradi vožnje pod vplivom alkohola (1,14 mg/l) padel po vozišču in se poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. PO podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe.

About admin

Preverite tudi

V NACIONALNI PREVENTIVNI AKCIJI »MOBILNI TELEFON« SODELUJE TUDI OBČINA GROSUPLJE

Nacionalna preventivna akcija »Mobilni telefon« se je pričela v ponedeljek, 14. januarja, in bo trajala …