Domov / Slovenija/Svet / IZOLSKA FEŠTA ZA SREBRNEGA VASILIJA ŽBOGARJA BO V NEDELJO

IZOLSKA FEŠTA ZA SREBRNEGA VASILIJA ŽBOGARJA BO V NEDELJO

Ta konec tedna bo v Izoli veselo – začenja se ribiški praznik, ki bo letos v znamenju izolskega športnega asa.

Izolani in vsi drugi obiskovalci bodo Vasilija sprejeli v nedeljo, 21. avgusta, ob 17. uri pred avtokampom Jadranka. Od tam bodo skupaj peš odšli na Veliki trg, kjer se bo nadaljevala glasbena in kulinarična zabava. Nastopili bodo Rudi Bučar, Primorski Fantje, Enzo Hrovatin in še nekateri drugi izolski glasbeniki. Program bo trajal do 20. ure, nato pa se bo slavje preselilo v prostore JK Burja.

Ena izmed letošnjih novosti je pomol izolskih okusov, ko bodo na carinskem pomolu kulinarične specialitete pripravljali izolski gostinci. Prav tako se obeta program za najmlajše na Svetilniku, atelje na prostem v parku Pietro Coppo in nastopi mladih glasbenih talentov.

Projekt Mala barka je Občina Izola izvedla v sodelovanju s Primorsko-goransko županijo, Turističnim združenjem Kvarner in Turističnim združenjem Izola. Projekt je sofinanciran iz evropskega razvojno-regionalnega sklada ESRR v okviru Operativnega programa Slovenija-Hrvaška 2007-2013 ter iz nacionalnih sredstev. Njegov osnovni namen je obujanje pomorske, ribiške in ladjedelniške tradicije območja Severnega Jadrana.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …