Domov / Lokalno / PRIČELA SO SE GRADBENA DELA ZA IZGRADNJO NOVE PODRUŽNIČNE POLICA

PRIČELA SO SE GRADBENA DELA ZA IZGRADNJO NOVE PODRUŽNIČNE POLICA

Nove šole na Polici se že veselijo tamkajšnji krajani, pa tudi vsi učitelji in ostali zaposleni v šoli, res nestrpno pa jo pričakujejo učenci, ki bodo v novo šolsko leto 2016/2017 še zadnjič vstopili v stari šoli, ki stoji na hribčku pri cerkvici. Bo pa letošnji prvi šolski dan ravno za njih toliko bolj poseben, saj bodo ta dan na lokaciji, kjer bo zrasla nova šola, položili temeljni kamen. Od takrat dalje pa bodo lahko vsak dan spremljali, kako bo rastla nova šola, ki bo sprejela kar 140 otrok od 1. do 5. razreda, imela pa bo tudi šolsko telovadnico ter zunanje igrišče.

V ponedeljek, 18. julija 2016, sta župan dr. Peter Verlič in predsednik uprave CGP d.d. Martin Gosenca podpisala pogodbo za izgradnjo Podružnične šole Polica, še isti teden pa so se gradbena dela pričela. Gradbena dela za izgradnjo nove šole so tako že v polnem teku. Na lokaciji ob vstopu v kraj Polica, iz smeri Grosuplja, se že izvaja izkop gradbene jame, odstranitev vrhnjega sloja zemljine in drobljenje spodaj ležeče kamnine.

Zagotovili so tudi že, da sta na parceli voda in elektrika. Kako potekajo dela, sta si v sredo, 17. avgusta 2016, ogledala tudi župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …