Domov / Slovenija/Svet / GROSUPELJČAN JE POSTAL NOVI PREDSEDNIK UEFE

GROSUPELJČAN JE POSTAL NOVI PREDSEDNIK UEFE

V Atenah je danes potekal volilni kongres Evropske nogometne zveze (Uefa), ki je postregel z enim najdomevnejših uspehov slovenskega športa. Aleksander Čeferin je dobil zaupanje držav članic in postal novi predsednik krovne organizacije na stari celini.

Predsednika je izbiralo 55 članic Uefe. Za zmago v prvem krogu mora kandidat zbrati 28 glasov, za slavje v naslednjih krogih pa zadostuje navadna večina. Čeferina je javno podprlo več kot 30 zvez, v prvem krogu pa mu je podporo izreklo 42 članic. Njegov protikandidat Michael van Praag je dobil le 13 glasov.

Čeferin je na predsedniškem stolčku nasledil suspendiranega predhodnika Francoza Michela Platinija. Postal je sedmi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa). Pred njim so predsedniško mesto evropske zveze zasedali Danec Ebbe Schwartz, Švicar Gustav Wiederkehr, Italijan Artemio Franchi, Francoz Jacques Georges, Šved Lennart Johansson in Platini.

Hvala za izjemno podporo. Je velika čast, a hkrati velika odgovornost. To mi veliko pomeni, družina je ponosna na to, majhna in lepa Slovenija je ponosna. Upam, da boste nekoč tudi vi ponosni name,” je takoj po izvolitvi dejal Čeferin. Na kongresu so sicer še v svet Mednarodne nogometne zveze (Fifa), nekdanji izvršni odbor, izvolili prvo evropsko predstavnico, Italijanko Evelino Christillin.

Gospodu Čeferinu čestita tudi celotna ekipa Radia Zeleni val, ki ob tem sporoča, da je zelo ponosna na našega občana in mu želi veliko uspeha pri nadaljnem delu.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …