Domov / Slovenija/Svet / PRIČEL SE JE TEDEN MOBILNOSTI

PRIČEL SE JE TEDEN MOBILNOSTI

Po Evropi in seveda tudi v Sloveniji se je začel Evropski teden mobilnosti. V prihodnjih dneh se bo v številnih krajih odvrtela vrsta dogodkov, tradicionalno pa se bo sklenil z dnevom brez avtomobila.

Evropski teden mobilnosti vsako leto zaznamujemo med 16. in 22. septembrom, letošnji pa bo potekal pod sloganom Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost. Na ministrstvu za infrastrukturo so pojasnili, da letošnje geslo izpostavlja to, da so trajnostni mobilnosti naklonjena mesta tudi ekonomsko uspešnejša.

Pobudi, ki lokalne skupnosti po Evropi spodbuja k izvedbi trajnih ukrepov na področju trajnostne mobilnosti, se bo letos v Sloveniji pridružilo rekordnih 71 občin.

Evropski teden mobilnosti sicer tudi letos prinaša novost, to je pobuda Edward oz. Evropski dan brez smrtnih žrtev v cestnem prometu, ki ga bomo zaznamovali 21. septembra. Kot so pojasnili na infrastrukturnem ministrstvu, je cilj skupne pobude Evropske komisije in Evropske mreže prometnih policij, da na ta dan na evropskih cestah nihče ne bo umrl.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …