Domov / Lokalno / GROSUPLJE V JESENI 2016

GROSUPLJE V JESENI 2016

Med 16. in 18. septembrom 2016 je potekala že šesta tradicionalna prireditev Grosuplje v jeseni, vsako leto bolj obiskana, vsako leto bolj polna dogajanja, in za katero sedaj že lahko rečemo, da je prerasla v pravi festival.

Pozdrav jeseni s Pihalnim orkestrom Glasbene šole Grosuplje v petek je zaradi vremenskih razmer žal odpadel, je pa bilo toliko bolj prijetno vzdušje že v soboto dopoldne, ko so Kolodvorsko in Taborsko cesto napolnile vsebinsko res bogate stojnice, veselo dogajanje je bilo tudi na odru, vreme pa se je razjasnilo.

»Dober dan, Grosuplje! Leto je naokoli. Lepo vas je spet videti nasmejane, dobre volje, razpoložene,« je občanke in občane, obiskovalke in obiskovalce prireditve pozdravil župan dr. Peter Verlič. »Današnji dan je namenjen vam,« je dejal, ob tej priložnosti pa se zahvalil tudi vsem podjetnikom, društvom, ki so se prišli predstaviti na stojnice. »Preživimo skupaj en lep, nasmejan dan,« je še dejal župan.

In takšen je zagotovo tudi bil.

Pisano paleto stojnic so sestavljala društva: Bela kava, društvo za ustvarjalno starševstvo, Čebelarsko društvo Grosuplje, Društvo gojiteljev malih pasemskih živali Grosuplje, Društvo podeželskih žena Sončnica, Društvo prijateljev mladine Šmarje – Sap, Društvo upokojencev Grosuplje, Društvo za varstvo in vzgojo ptic Grosuplje, Glasbena šola Lipičnik, društvo za glasbeni razvoj, Kinološko društvo Grosuplje, Kolesarsko društvo Grosuplje, Konjeniški klub Giovanni, Likovna skupina Paleta, Lovska družina Grosuplje, Nogometni klub Brinje Grosuplje, Plesni klub Spot, prostovoljna gasilska društva iz Grosupljega, Šmarja – Sapa, Malega Mlačevega, Velike Loke in Žalne, Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Grosuplje, Rokometni klub Grosuplje, Sankukai karate klub Grosuplje, Skavti Grosuplje, Slovenski klub za bernske planšarske pse, Strelsko društvo Grosuplje, Strojni krožek Kmetovalec, Športni klub Tial – Plesni studio Tina, Športno društvo Jin Jang Grosuplje, Študentski klub Groš, Turistično društvo Šmarje – Sap, Ženski pevski zbor Magdalena, Županova jama – turistično in okoljsko društvo Grosuplje in Župnijski Karitas Grosuplje. Da je bila paleta stojnic še bolj pisana, so se jim pridružili še: Center aktivnosti Grosuplje, Dom starejših občanov Grosuplje, Mestna knjižnica Grosuplje, Osnovna šola Brinje Grosuplje, Osnovna šola Louisa Adamiča Grosuplje, pa tudi Kmetijska zadruga Grosuplje, Stičišče NVO osrednje Slovenije, izdelovalci Celostne prometne strategije občine Grosuplje iz podjetja Harpha Sea d.o.o. pa so naše občanke in občane seznanjali s pripravo tega pomembnega strateškega dokumenta za trajnostno načrtovanje prometa v naši občini.

To pa je bil tudi Dan podjetnosti.

S toplimi jesenskimi barvami so paleto stojnic dopolnili tudi: AG AVTO d.o.o., Avto center Jerovšek d.o.o., Avtoprevozništvo, Rafko Jaklič s.p., Avtoservis Boh d.o.o., Avtotehna VIS in Potokar d.o.o., Avtoval d.o.o., Barabin, Gašper Korošec s.p., Barbio’s, Barbara Meža s.p., Cofek, Janja Novak s.p., DOBO – domača in umetnostna obrt, Tatjana Dobovšek s.p., FaMe Unikati, FIBB sistemi d.o.o., Kogast sistemi d.o.o., LacMar d.o.o., Marex d.o.o., Metka trading d.o.o., Parket biro, Miha Korenč s.p., Spletna trgovina Token, Urša Landis s.p., UMI, tehnične rešitve, Uroš Vovk s.p., R-UNIGARD d.o.o. in YINGARNA, Tanja Zajc s.p.. Svojo stojnico pa je imela tudi Območna obrtno-podjetniška zbornica Grosuplje.

Oder je bil ves dan odet s pesmijo, glasbo in plesom. S petjem in glasbo so nam dan polepšali: člani Combo zasedbe Big Banda Grosuplje, Ženski pevski zbor Nasmeh, Ženski pevski zbor Biser, Ženski pevski zbor Magdalena, člani Glasbene šole Lipičnik, društvo za glasbeni razvoj Grosuplje in Nina Pušlar. Zaplesali so plesalke in plesalci Plesnega kluba Spot, Plesno baletne skupine TeGIBlo in Plesnega studia Tina. S svojimi borilnimi veščinami pa so se nam predstavili člani Sankukai karate kluba Grosuplje.

Naši najmlajši so se najbolj nasmejali ob vragolijah klovna Žareta in čarodeja Tonija, svojo pozornost pa so gotovo pritegnili tudi Podlomarji. Prav tako smo ta dan obeležili 90. obletnico odkritja Županove jame, imeli pa smo tudi priložnost, da smo med nami pozdravili prvega moža evropskega nogometa Grosupeljčana Aleksandra Čeferina.

Da pa ni bilo živahno in energično le ves dan, ampak pozno v noč, so z Grošem na ulici poskrbeli člani Študentskega kluba Groš. Na odru so se v večernih urah zvrstile glasbene zasedbe: Big band Grosuplje z gostom Smaal Tokk, Franke, Lumberjack, Vlado Pilja, za vrhunec večera pa so poskrbeli kar Big foot mama.

Skozi celodnevno dogajanje na odru sta nas popeljala Ksenija Rebeka Matković in Jernej Čampelj.

Tako kot sta bili v soboto polni Kolodvorska in Taborska cesta, pa je bila v nedeljo polna Športna dvorana Brinje Grosuplje. Tam smo si lahko ogledali muzikal Cvetje v jeseni, jesenske barve festivala Grosuplje v jeseni pa so dopolnile še barve ljubezni.

Slovesen sprejem Aleksandra Čeferina, predsednika evropske nogometne zveze:

Video: Brane Petrovič

Fotogalerija

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …