Domov / Lokalno / JUTRI SE URADNO ZAČENJA T.I. PROJEKT ALKOHOLNIH KLJUČAVNIC

JUTRI SE URADNO ZAČENJA T.I. PROJEKT ALKOHOLNIH KLJUČAVNIC

Z jutrišnjim dnem bodo v občini Ivančna Gorica vsi avtobusi, ki izvajajo šolske prevoze opremljeni s t.i. alkoholnimi ključavnicami. Predstavitev projekta bo potekala jutri ob 07.30 uri, na Osnovni šoli Ferda Vesela v Šentvidu pri Stični.

Občina Ivančna Gorica je prva občina v Sloveniji, ki se je odločila pristopiti k projektu opreme šolskih avtobusov z alkoholnimi ključavnicami.

V šolskem letu 2016/2017 bo 11 vozil, ki prevažajo učence na dveh osnovnih šolah – Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični in Osnovni šoli Stična, opremljenih z alkoholnimi ključavnicami znamke Dräger Interlock 7000 in Dräger Interlock XT.

Alkoholna ključavnica je dodatna oprema vozila, ki zahteva od voznika, da pred vžigom motorja opravi preizkus na alkohol v izdihanem zraku. Samo v primeru, da v izdihanem zraku ni alkohola, torej da voznik uspešno opravi preizkus, lahko vžge motorno vozilo in se z vozilom tudi odpelje.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …