Domov / Lokalno / PREMIERNA VOŽNJA Z MINIBUSOM DO ZDRAVSTVENEGA DOMA GROSUPLJE

PREMIERNA VOŽNJA Z MINIBUSOM DO ZDRAVSTVENEGA DOMA GROSUPLJE

V ponedeljek, 19. septembra 2016, je po novi mestni liniji v Grosupljem, od Avtobusne postaje Grosuplje pa do Zdravstvenega doma Grosuplje, prvič zapeljal minibus. Odhod minibusa iz Avtobusne postaje Grosuplje je ob: 06.10. uri, 07.30. uri, 08.30. uri, 10.30. uri, 12.30. uri, 14.50. uri, 15.45. uri in ob 18.30. uri, na poti do Zdravstvenega doma pa naredi minibus postanek tudi pri Adamičevem spomeniku. Linija obratuje od ponedeljka do petka, ne vozi le v času novoletnih in prvomajskih šolskih počitnic. Vožnja z minibusom je brezplačna.

Občina Grosuplje sledi ciljem zelene občine Grosuplje, spodbuja trajnostno mobilnost oz. uporabo javnega potniškega prometa, hkrati pa želi delovati čim bolj medgeneracijsko, prijazno mladim, prijazno starejšim. Uvedba minibusa je tako tudi del projekta »Starosti prijazna občina Grosuplje«, je pa seveda minibus namenjen vsem in je tudi prijazen vsem našim občankam in občanom.

Že prvi dan so vožnjo z minibusom po njegovi trasi preizkusili: župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, direktorica Doma starejših občanov Grosuplje mag. Marta Gašparovič, vodja Centra aktivnosti Grosuplje Metka Velepec Šajn, predsednik Društva upokojencev Grosuplje Drago Andročec, pa občinska svetnica Marina Rački, ki vodi tudi dve izmed delavnic, ki se izvajajo v Centru aktivnosti Grosuplje, pridružili pa so se nam tudi drugi naši občanke in občani.

»Vsi skupaj smo se danes odpravili na promocijsko vožnjo naše nove mestne linije, od avtobusne postaje do zdravstvenega doma in nazaj,« je po prvi vožnji z minibusom dejal župan dr. Peter Verlič. Povedal je, da je bila že dolgo časa želja Zdravstvenega doma Grosuplje, predvsem pa naših starejših občanov, da se omogoči lažji dostop do zdravstvenega doma, saj je na hribu, in skupaj z Ljubljanskim potniškim prometom smo ob robu Evropskega tedna mobilnosti to linijo tudi vpeljali. »Vozni red je že objavljen, napravljen je tako, da se da prestopiti iz avtobusa 3G, in pa seveda, da minibus začne voziti dovolj zgodaj, da lahko prvi obiskovalci zdravstvenega doma pridejo dovolj zgodaj tudi v laboratorij,« je še povedal župan.

Projekt Občine Grosuplje je toplo pozdravila tudi direktorica Doma starejših občanov Grosuplje mag. Marta Gašparovič. »Vsaka taka pridobitev pomeni za starejše občane veliko večjo mobilnost, pokretnost,« je dejala.

»Gre za vesel dogodek, saj se vam ne bo potrebno več mučiti do zdravstvenega doma, ampak vas bo pripeljal avtobus,« pa je po prvi vožnji dejal predsednik Društva upokojencev Grosuplje Drago Andročec.

Tako Drago Andročec kot občinska svetnica Marina Rački pa sta poudarila, da kljub temu, da je uvedba minibusa del projekta »Starosti prijazna občina Grosuplje«, je ta namenjen vsem občanom, je velika pridobitev prav za vse, posebej če naše počutje ni najboljše in se moramo seveda odpraviti do zdravstvenega doma, pa za invalide, za mamice z otroki.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …