Domov / Lokalno / VABLJENI NA SVEČANO ODPRTJE NOVE PROMETNE UREDITVE V ŠENTVIDU PRI STIČNI

VABLJENI NA SVEČANO ODPRTJE NOVE PROMETNE UREDITVE V ŠENTVIDU PRI STIČNI

Občina Ivančna Gorica, OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični in Krajevna skupnost Šentvid pri Stični vabijo na slovesno odprtje nove prometne ureditve na območju vzgojno-izobraževalnih ustanov v Šentvidu pri Stični.

Svečanost bo v petek 23. septembra 2016, ob 18. uri. Ob tej priložnosti bo potekala tudi obeležitev izgradnje mozaikov na podporni steni, ki je bila zgrajena v sklopu nove prometne ureditve.

Občina Ivančna Gorica je v letošnjem letu dokončala projekt nove prometne ureditve v okolici šole in vrtca v Šentvidu pri Stični. Z izgradnjo površin za pešce in novih parkirnih površin se je bistveno izboljšala prometna varnost v tem delu kraja, zlasti pa varnost pešcev.

V času gradnje je nastala tudi ideja o umetniški okrasitvi betonske podporne stene, ki je bila zgrajena ob pločniku na južnem delu vrtca. Kamnite plošče, ki so bile predvidene v okrasnih nišah so nadomestili mozaiki, ki so jih ustvarjali šolarji in številni krajani organizirani po društvih in drugih organizacijah v kraju. Mozaiki so bili izdelani po likovnih predlogih na temo življenje naših dreves.

Na svečanost vabljeni vsi krajani, še posebej tudi tisti, ki so sodelovali pri nastajanju mozaikov. Ob tej priložnosti bo predstavljena tudi monografija v kateri je opisan projekt izdelave mozaikov sliki in besedi.

Svečanosti bo sledilo druženje krajanov ob prigrizku.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …