Domov / Slovenija/Svet / POMOČNICE VZGOJITELJICE ZAHTEVAJO VIŠJE PLAČE

POMOČNICE VZGOJITELJICE ZAHTEVAJO VIŠJE PLAČE

Pred vlado bo danes popoldne potekal protestni shod pomočnic vzgojiteljic, ki bodo zahtevale takojšnja pogajanja in dogovor o zvišanju plač. Za nemoteno varstvo otrok naj bi bilo poskrbljeno.

Protest, začel se bo 14. uri, pripravljata Sindikat vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) in Sindikat delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti Slovenije (Sindikat VIR).

Shoda, ki naj bi trajal dobro uro, naj bi se po napovedih udeležile pomočnice vzgojiteljic iz cele Slovenije, ki že nekaj časa opozarjajo na prenizko vrednotenje njihovega dela. Osnovni plačni razred pomočnice vzgojiteljice je trenutno 19., kar je okoli 650 evrov, pri tem pa lahko napredujejo le za 10 plačnih razredov. Čeprav po zakonu spadajo med strokovne delavke v vrtcu, ne morejo napredovati v nazive.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so do zdaj že izrazili pripravljenost, da uredijo status pomočnic vzgojiteljic. Tako naj bi predlagali zvišanje plač pomočnic vzgojiteljic za dva plačna razreda, kar je glavni tajnik SVIZ-a Branimir Štrukelj označil kot dobro osnovo za pogajanja.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …