Domov / Lokalno / LETOŠNJE MEDGENERACIJSKO – KULTURNO SREČANJE IN ODPRTJE FITNESA NA PROSTEM

LETOŠNJE MEDGENERACIJSKO – KULTURNO SREČANJE IN ODPRTJE FITNESA NA PROSTEM

Občina Ivančna Gorica in Svet župana za starosti prijazno občino sta v petek, 30. septembra 2016, že četrto leto zaporedoma na Sokolski ulici v Ivančni Gorici priredila medgeneracijsko – kulturno srečanje pod geslom »VSI SMO ENA GENERACIJA«. Ob tej priložnosti je potekalo tudi uradno odprtje fitnesa na prostem.

Uvodoma sta zbrane nagovorila predsednica Sveta župana za starosti prijazno občino Milena Vrenčur in podžupan Tomaž Smole, nato pa so se na ploščadi pred občinsko stavbo na Sokolski ulici številnim obiskovalcem predstavili nastopajoči različnih generacij.

Z nami so bili otroci iz Vrtca Ivančna Gorica, učenci Osnovne šole Stična, dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča, Ženski pevski zbor Harmonija in člani Društva upokojencev Ivančna Gorica. Medgeneracijska je bila tudi trojica voditeljic programa, ki so jo sestavljale deklica iz vrtca, srednješolka in upokojenka. Obiskovalci so bili deležni tudi lepih misli, ki so jih delile prostovoljke in sladkega peciva članic Društva podeželskih žena Ivanjščice.

V sklopu prireditve je potekala tudi podelitev šestih mestnih koles (tri moška in tri ženska kolesa) za izžrebance, ki so sodelovali v anketni raziskavi v sklopu priprave »Celostne prometne strategije Občine Ivančna Gorica«. Dobitniki koles so: Tina Priveršek iz Temenice, Dušan Renar iz Podbukovja, Janja Trontelj iz Ivančne Gorice, Jože Fajdiga iz Sobrač, Silvo Škrabec iz Boge vasi in Bojana Ivanko iz Vira pri Stični. Podžupan Smole je vsem dobitnikom koles zaželel varno vožnjo in izrazil upanje, da bo načrtovana strategija prinesla želene rezultate pri bodočem razvoju trajnostnega prometa v občini.

Po zaključku kulturnega programa so se obiskovalci sprehodili po centru Ivančne Gorice do otroškega igrišča pri Zdravstvenem domom Ivančna Gorica, kjer je potekalo še slavnostno odprtje fitnesa na prostem. Kot je povedal župan Dušan Strnad so naprave namenjene vsem generacijam in veseli ga, da je obiskanost parka velika. Številni občani in občanke novo pridobitev že koristijo za rekreacijo in dobro počutje tudi na ta način.

Slavnostni trak so prerezali župan Dušan Strnad, podžupan Tomaž Smole, direktor izvajalskega podjetja Rekon d.o.o. Milan Rojec in župan pobratene občine Hirschaid Klaus Homann. Prav slednji je z delegacijo pripotoval v Ivančno Gorico, kjer bodo domovali v teh dneh. Sledil je še prikaz vaj na fitnes napravah, katere so prikazale članice društva Šola zdravja, ki deluje v Ivančni Gorici.

Fotogalerija

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …