Domov / Slovenija/Svet / DO KONCA TEDNA BO POTEKAL NADZOR NAD TOVORNIMI VOZILI IN AVTOBUSI

DO KONCA TEDNA BO POTEKAL NADZOR NAD TOVORNIMI VOZILI IN AVTOBUSI

Do konca tedna bo potekal del evropsko usklajenega poostrenega nadzora nad tovornimi vozili in avtobusi. Nadzor imenovan Truck & Bus bo hkrati potekal v večini evropskih držav.

V tem času bodo policisti po vsej Sloveniji tako pri rednem delu kot s poostrenimi nadzori preverjali spoštovanje prometnih pravil pri voznikih tovornih vozil in avtobusov, predvsem predpisov glede trajanja vožnje ter obveznih počitkov in odmorov voznikov. 

Preverjali bomo tudi morebitne manipulacije z zapisovalnimi napravami – tahografi in tehnično brezhibnost vozil. Pozornost bo namenjena še pravilnemu nalaganju in pritrditvi tovora ter preobremenjenosti vozil,” so sporočili s policije.

Namen akcije je spodbuditi voznike k doslednejšemu spoštovanju prometnih predpisov, s čimer lahko neposredno izboljšajo varnost vseh prometnih udeležencev.

V prvem delu akcije, ki je potekal od 25. do 31. julija, so policisti ustavili in preverili 1.844 tovornih vozil in 170 avtobusov. Pri tovornih vozilih so odkrili 247 kršitev, pri avtobusih pa so bile kršitve odkrite v 19 primerih,” poudarjajo policisti.

Največ kršitev je bilo povezanih z neuporabo varnostnega pasu, prekoračitvami hitrosti ter neupoštevanjem obveznih počitkov in odmorov.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …