Domov / Lokalno / UNIVERZA ZA TRETJE ŽIVLJENSKO OBDOBJE ZAČELA Z NOVIM ŠTUDIJSKIM LETOM

UNIVERZA ZA TRETJE ŽIVLJENSKO OBDOBJE ZAČELA Z NOVIM ŠTUDIJSKIM LETOM

V torek, 4. oktobra je potekalo uvodno srečanje članic in članov Društva UTŽO Ivančna Gorica. Udeleženci srečanja so se seznanili s program za leto 2016/17, imeli so možnost vpisa v različne krožke in delavnice, prav vsak prisoten pa je prejel tudi izvod glasila Utrinki, v katerem je predstavljeno vse dogajanje preteklega študijskega leta.

Po uvodnih pesmih Ženskega pevskega zbora Harmonija, je zbrane nagovorila predsednica Jožica Lampret, sledil pa je šaljiv nastop dramskega igralca Andreja Rozmana – Roze. Srečanja sta se udeležila tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole. Župan je pohvalil delovanje Univerze, hkrati pa je navzočim predstavil zadnje aktivnosti, ki jih Občina izvaja na področju medgeneracijskega sodelovanja. Izpostavil je novo pridobitev fitnes na prostem in kot primer dobre prakse medgeneracijskega sodelovanja omenil tudi projekt izgradnje mozaikov v Šentvidu pri Stični, z naslovom »Življenje našega drevesa«, ki je resnično vreden ogleda.

Univerza za tretje življenjsko obdobje, ki sedaj deluje kot samostojno društvo, je tudi letos pripravila zanimiv program krožkov, delavnic, predavanj in strokovnih ekskurzij s področja učenja jezkov, računalništva, zgodovine, ustvarjalnih dejavnosti, zdravja, kulture in še bi lahko naštevali.

Prepričani so, da lahko prav vsak najde nakaj po svojem okusu, zato lepo vabljeni k vpisu.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …