Domov / Lokalno / POMEMBEN DEL SREČANJA KULTURNIKOV TUDI IZOBRAŽEVANJE

POMEMBEN DEL SREČANJA KULTURNIKOV TUDI IZOBRAŽEVANJE

V soboto, 8. oktobra je v Ambrusu potekalo tretje Srečanje kulturnikov občine Ivančna Gorica, ki ga je pripravila Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica skupaj z letošnjimi gostitelji, Kulturnim društvom Ambrus. Pred srečanjem so potekale različne izobraževalne delavnice, ki so se zaključile s skupno prireditvijo ob 25. obletnici delovanja Kulturnega društva Ambrus.

Letošnje delavnice so potekale na temo organizacija prireditev. Vsaka prireditev potrebuje scenarij, voditelja, ozvočenje, fotografa in še marsikaj drugega. Vsako novo pridobljeno zanje z omenjenih področij, pa lahko prireditve v občini samo še izboljša. Najprej je potekala delavnica fotografije pod vodstvom Franca Fritza Murglja, ki je pokazal, kako zmotno je prepričanje, da je dobra fotografija odvisna od dobrega fotoaparata. Šli smo čez osnove in obdelave fotografij ter razpravljali, kako je fotografija lahko tudi priložnost za promocijo društvenih dejavnosti.

Naslednja delavnica je bila na temo avdio tehnike. Potekala je pod vodstvom Simona Kavška, ki omenjeno področje predava na Glasbeni šoli Vox. Na delavnici so obravnavali vse, od signalov, kablov, mešalnih miz in podobno. Tretjo delavnico je vodil Miha Hrovat in udeležencem predstavil vrsto različnih trikov z baloni ter drugih veščin, ki pogosto pridejo prav pri animaciji otrok.

Četrto delavnico je vodila Carmen L. Oven, voditeljica televizijskih in radijskih oddaj ter številnih prireditev, učiteljica javnega nastopanja in avtorica, ki je za nas pripravila delavnico sproščenega nastopanja in govornih spretnosti.

Čudovita prireditev v izvedbi članov Kulturnega društva Ambrus, po njej pa humorist Sašo Hribar, dobra pogostitev in prava družba pa so bili še dodatni razlogi za prijeten zaključek srečanja kulturnikov, ki bo še dolgo ostalo v lepem spominu.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …