Domov / Slovenija/Svet / CSD JE PREURANJENO ODVZEL VELENJSKA DEČKA

CSD JE PREURANJENO ODVZEL VELENJSKA DEČKA

Vrhovno sodišče je odločilo, da je bil odvzem dečkov nezakonit – CSD bi moral najprej počakati na odločitev ministrstva, ali dajo starim staršem dovoljenje za rejniško dejavnost.

Vrhovno sodišče je ugotovilo, da je Center za socialno delo (CSD) Velenje prenagljeno posegel in 30. marca letos otroke odvzel starim staršem, saj bi najprej moral počakati na odločitev ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Ministrstvo je sicer pozneje, 11. aprila, odločilo, da se starim staršem ne izda dovoljenje za izvajanje rejniške dejavnosti – zaradi te odločitve sicer po pritožbi teče spor na mariborskem upravnem sodišču.

Vrhovno sodišče pa je v današnji javni razglasitvi sodbe v zvezi s pritožbama velenjskega CSD-ja in Velimirja Cugmasa, zastopnika babice dečkov iz Velenja, navedlo, da je bil odvzem dečkov iz vrtca nezakonit ter da so bile njuni babici, pri kateri sta živela do odhoda k rejnikom, kršene ustavne pravice.

Medtem sta dečka pri rejniški družini in se glede na dogovore srečujeta s starima staršema. Oče dečkov, ki sta mu bila otroka pravno-formalno odvzeta, pa je v priporu zaradi suma, da je decembra lani v Velenju umoril mater dečkov, zoper njega pa sojenje poteka pred Okrožnim sodiščem v Celju.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …