Domov / Lokalno / DANES BO V ŠENTVIDU PRI STIČNI POTEKAL SLAVNOSTNI DOGODEK

DANES BO V ŠENTVIDU PRI STIČNI POTEKAL SLAVNOSTNI DOGODEK

Na Osnovni šoli Ferda Vesela Šentvid pri Stični bo danes v petek, 21. oktobra 2016, ob 18. uri, potekala osrednja svečanost ob visokem jubileju, ki ga šola praznuje v letošnjem letu: 232 let šolstva v kraju in 50 let sedanje šolske stavbe.

Na prireditvi bo predstavljena bogata zgodovina šolstva v kraju, ob tej priložnosti pa je šola izdala tudi jubilejni zbornik.

Obsežna šolska kronika in vrsta zgodovinskih virov potrjuje, da je bila Ljudska šola v Šentvidu ustanovljena že leta 1784. Od takrat dalje je zabeleženo organizirano šolstvo v kraju oz. širši šentviški okolici. Šola je bila skozi različna obdobja vedno tudi odraz trenutnega časa in različnih državnih sistemov.

Načrti za novo sodobno šolsko stavbo so se uresničili leta 1966. V njeni 50-letni zgodovini velja izpostaviti še izgradnjo telovadnice leta 1994 in celovito prenovo in dozidavo leta 2007, po kateri je na šoli dokončno stekel enoizmenski pouk.

Na prireditvi z naslovom »Šola ima besedo« bodo učenci skupaj s pedagoškimi delavci šole z besedo, pesmijo in plesom predstavili dolgo in bogato zgodovino šolstva v kraju. V programu bodo nastopili tudi združeni šentviški zbori. Zbrane bosta nagovorila ravnatelj šole, Janez Peterlin in župan občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …