Domov / Lokalno / SLOVESNA POLOŽITEV TEMELJNEGA KAMNA ZA NOVO LEKARNO GROSUPLJE

SLOVESNA POLOŽITEV TEMELJNEGA KAMNA ZA NOVO LEKARNO GROSUPLJE

V sredo, 19. oktobra 2016, so v Grosupljem slovesno položili temeljni kamen za novo Lekarno Grosuplje. Na samo prizorišče do Zdravstvenega doma Grosuplje so se župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, župan občine Škofljica Ivan Jordan, direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, naši občinski svetnice in svetniki pripeljali kar z minibusom, ki po novem Avtobusno postajo Grosuplje povezuje z Zdravstvenim domom Grosuplje, na prireditvenem prostoru pa so se zbrali tudi številni občanke in občani.

»Zelo sem vesel, da smo dočakali ta trenutek,« je zbrane pozdravil župan dr. Peter Verlič. Spomni se, ko sta se z direktorjem zdravstvenega doma že dolgo nazaj pogovarjala, ali bomo kdaj prišli do prizidka k zdravstvenemu domu. »Danes prizidek imamo, do zdravstvenega doma smo se pripeljali kar z mestnim avtobusom, ta dan pa se uresničuje še ena velika želja vseh občank in občanov, vseh pacientov, vseh, ki obiskujemo ta zdravstveni dom, da bomo imeli poleg zdravstvenega doma tudi lekarno,« je dejal.

Na Koščakovem hribu tako nastaja pravi mali medicinski center, s tem pa se uresničuje tudi eden izmed treh G-jev iz naše strategije razvoja. Želimo, da je občina Grosuplje gostoljubna občina, gostoljubna vsem, ki pridejo k nam, in gostoljubna vsem, ki tukaj živimo, ki tukaj delamo. Gostoljubna tudi vsem, ki tukaj v zdravstveni dom kdaj pridemo tudi po pomoč, če jo potrebujemo. »Komaj čakam, da se vidimo na otvoritvi lekarne,« pa so bile besede, s katerimi je svoj govor zaokrožil župan.

Da je ta dan, dan veselja, se je strinjal tudi direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej. V nekoliko prenesenem pomenu je povedal, da je prepričan, da bo Lekarna Ljubljana skupaj z lokalno skupnostjo Grosuplje požela bogato in žlahtno žetev. Vsem sejalcem, projektantu, gradbincem, je zaželel, da bo vreme služilo svojemu namenu, da bo v prihodnjih mesecih veliko sonca, ter da se bomo žetve, nove lekarne, lahko razveselili že naslednje leto ob veliki noči.

Župan Zoran Janković nas je spomnil, da je nov prizidek k zdravstvenemu domu nastal iz sreče, v občini Grosuplje se je zgodil nek srečen dogodek, vsi se še spomnimo eurojackpota. Tudi ta dan se bo zgodil srečen dogodek, položen bo temeljni kamen za novo lekarno in prepričan je, da bomo z uslugami Lekarne Ljubljana izjemno zadovoljni.

Povedal je, da z županom dr. Petrom Verličem kljub temu, da sta različne politične opcije, zelo dobro sodelujeta. In če bi tudi drugi znali tako sodelovati, bi bilo v naši državi mnogo boljše, mnogo lepše. Ob tem se je spomnil na besede župana dr. Petra Verliča, ki jih je izrekel ob 5. obletnici linije 3G, ko je dejal, da kratica LPP ne pomeni samo Ljubljanski potniški promet, ampak tudi Ljubljana povezuje prijatelje. Pomembno je, da so zadovoljni občani Grosupljega, občani Ljubljane, občani Škofljice. Paziti pa moramo, da tudi ko želimo najboljše svoji občini, svojim občankam in občanom, je to lahko pod enim samim pogojem, da drugim ne delamo škode. »In če to filozofijo sprejmemo, potem je jasno, da smo zmagovalci,« je še dejal.

»Ko sem pred 17 leti prevzel krmilo tega zavoda, nam ni bilo lahko. Sedaj pa se imamo tukaj najlepše in ponosni smo na to, kar imamo. Ko pa bo še lekarna, bo pa tukaj en res lep zdravstveni center. In vsem, ki nas podpirate, prisrčna hvala,« pa je povedal direktor Zdravstvenega doma Grosuplje dr. Janez Mervič.

Sledil je osrednji dogodek, ko so si župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, župan Zoran Janković in direktor podjetja GPI tehnika Drago Muhič nadeli čelade, rokavice in položili temeljni kamen za izgradnjo nove Lekarne Grosuplje.

Za prisrčno glasbeno točko so poskrbeli otroci iz vrtca Rožle, predstavila pa se je tudi vokalistka Urška Strnad, na klaviaturah jo je spremljala Neža Pajek Arambašič.

Nov objekt ob Zdravstvenem domu Grosuplje bo zgrajen v treh etažah, Lekarna Grosuplje se bo nahajala v pritličju in deloma v kleti, ostali del objekta bo namenjen izvajanju dejavnosti Zdravstvenega doma Grosuplje. Lekarna Ljubljana bo visoko kakovost storitve ter preskrbo z zdravili in izdelki za ohranjanje zdravja in dobrega počutja naših občank in občanov še izboljšala.

Video: Brane Petrovič

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …