Domov / Glasba / KONCERT VIŠNJANSKIH FANTOV OB 40. LETNICI KUD-A JANEZ CIGLER

KONCERT VIŠNJANSKIH FANTOV OB 40. LETNICI KUD-A JANEZ CIGLER

V soboto, 22. oktobra, je v avli Podružnične šole v Višnji Gori potekal tradicionalni koncert Višnjanskih fantov, ki je bil letos še dodatno obogaten s praznovanjem 40. obletnice delovanja Kulturnega društva Janez Cigler Višnja Gora. Župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad je društvu poklonil spominski kovanec Prijetno domače.

Program je številne obiskovalce hudomušno popeljal skozi zgodovino kulture v Višnji Gori, lepo pa se je prepletal s pesmimi Višnjanskih fantov, ki so pripravili raznolik repertoar slovenskih pesmi. Kot gosta večera sta se predstavila domačin Đorđe Malkoč in sopranistka Teja Saksida ter tako dodala svoj kamenček raznolikosti v mozaiku. Pod okriljem KUD Janez Cigler je poleg glasbene sekcije zelo dejaven tudi dramski oddelek pod vodstvom Melite Garvas. Tokrat so za pokušino odigrali odlomek igre Burka o jezičnem dohtarju in po do sedaj videnem se lahko že veselimo celotne igre, ki bo odigrana v kratkem.

KUD Janez Cigler se je ob tej priložnosti simbolično s šopkom rož spomnil vseh dosedanjih predsednikov društva (Anica Zupančič, Tatjana Strojan, Janja Ambrožič, Brane Medved, Barbara Pušlar, Janez Koščak in sedanja predsednica Eva Steiner).

Zbrane sta z nagovorom počastila predsednik Krajevne skupnosti Višnja Gora Luka Šeme in župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki se je vsem generacijam in vsem predsednikom društva zahvalil za lepšanje kulturnega vsakdana v Višnji Gori. Ob visokem jubileju je zdajšnji predsednici Evi Steiner podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače.

Fotogalerija

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …