Domov / Lokalno / V DANAŠNJI ODDAJI ODPRTA DLAN SMO GOSTILI DVE USPEŠNI ŽENSKI

V DANAŠNJI ODDAJI ODPRTA DLAN SMO GOSTILI DVE USPEŠNI ŽENSKI

Oddaja Odprta dlan je v sredo, 26. oktobra, gostila dve uspešni ženski. Prejemnico zlate medalje na Paraolimpijskih igrah v Riu De Janeiru, Veselko Pevec in predsednico Društva kronično – vnetnih bolezni, Matejo Saje. V kontaktni oddaji je sodelovalo tudi več poslušalcev, ki so odgovarjali na zanimiva nagradna vprašanja v zvezi s temo oddaje. Ob tej priložnosti sta gostji za naš radio povedali:

Veselka Pevec: Športno pot sem začela leta 2011 v domačem kraju Dobrepolje, strelskega društva Bukovec in v tem kratkem času prišla do paraolimpijske medalje. Ni bilo enostavno. Prvo leto sem do vpoklica v reprezentanco trenirala po dvakrat na dan, kasneje pa sem začela trenirati vsak dan. Kljub težavam, ki sem jih imela z očmi, sem na koncu le prišla do medalje, kar je zame izjemen uspeh. Lahko rečem, da je to moj drugi najsrečnejši dogodek v življenju, poleg rojstva hčerke Saše.

Mateja Saje: Sem predsednica društva bolnikov s kronično – vnetno črevesno boleznijo kamor sodita Crohnova bolezen in Ulcerozni kolitis. Tudi sama sem že 32 let bolnica s Crohnovo boleznijo in zadnjih 10 let sem aktivno vpeta v delo društva z namenom, da bi izboljšali kvaliteto življenja obolelim, v društvu za svoje člane izvajamo sedem sklopov posebnih socialnih programov. Eden od posebnih socialnih programov je tudi odpravljanje ovir v bivalnem in delovnem okolju, v okviru katerega že 8. leto zapored peljemo akcijo Naj javno stranišče. Akcija poteka skozi celo leto, zaključek akcije pa je vsako leto ob svetovnem dnevu stranišč, ki ga obeležujemo 19. novembra. Letošnja zaključna prireditev bo potekala v petek 18. novembra v Lutkovnem gledališču Ljubljana, na odru pod Zvezdami, ker je lansko leto občina Ljubljana zmagala v kategoriji občin.

Oddajo je oblikoval in vodil Borut Pogačnik.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …