Domov / Lokalno / VELEPOSLANIK AZERBAJDŽANA OBISKAL GROSUPLJE

VELEPOSLANIK AZERBAJDŽANA OBISKAL GROSUPLJE

V nedeljo, 23. oktobra 2016, je občino Grosuplje obiskal Nj. eksc. gospod Galib Israfilov, veleposlanik Azerbajdžana. V občinski hiši sta ga prijazno sprejela župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, srečanju pa sta prisostvovala tudi državna svetnika Alojz Kovšca in mag. Rudi Matjašič.

Župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar sta ga na kratko seznanila z nekaj splošnimi podatki o občini, o prebivalstvu, gospodarstvu, pa o naših turističnih zanimivostih. Predstavila sta mu tudi nekaj uspešno realiziranih projektov v občini, beseda pa je tekla predvsem o načrtovanih projektih in investicijah.

Pred kratkim smo obeležili že 5. obletnico uvedbe linije Ljubljanskega potniškega prometa 3G, ki je iz leta v leto postajala potnikom prijaznejša, po novem pa se lahko s prestopom na minibus pripeljemo vse do Zdravstvenega doma Grosuplje. Ta je dobil nov sodoben prizidek s kar osmimi splošnimi ambulantami, poleg njega pa se že gradi tudi nova lekarna, tako da bo na tem mestu nastal kar pravi mali zdravstveni center.

Nova moderna Čistilna naprava Grosuplje danes predstavlja referenčen objekt tudi za gradnje čistilnih naprav drugje, intenzivno pa prav zdaj potekajo dela za izgradnjo nove podružnične šole na Polici.

Ponosni smo na novo Nogometno igrišče Brinje Grosuplje z umetno travo, pri Sončnih dvorih nastaja nov športni park, na Koščakovem hribu pa športno – rekreacijski mestni park. Načrti so veliki tudi za ureditev centra Grosuplja in centra Šmarja – Sapa.

Tema pogovora je bila tudi gospodarska cona Jug, kjer bi potencialno nastal skladiščni distribucijski center, ki bi pomenil južno vstopno točko Azerbajdžana na trge Evropske unije.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …