Domov / Lokalno / V ŠENTVIDU PRI STIČNI ODPRLI NOV ŽUPNIJSKI DOM

V ŠENTVIDU PRI STIČNI ODPRLI NOV ŽUPNIJSKI DOM

V nedeljo, 30. oktobra 2016, je v Šentvidu pri Stični potekal slovesni blagoslov in odprtje novega župnijskega doma, ki bo namenjen pastoralnemu delu v župniji. Župnijski dom je blagoslovil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore.

Gradnjo novega župnijskega doma je leta 2011 začel tedanji župnik Jože Grebenc, ki pa dokončanja doma zaradi nepričakovane smrti ni dočakal. Začasno vodenje župnije je februarja lansko leto prevzel p. Maksimilijan File iz sosednje stiške župnije, ki je skupaj z gradbenim odborom in župljani pričel z urejanjem notranjosti župnijskega doma in avgusta 2015 je bil dom že urejen za vselitev novega župnika in kaplana. Župnik Izidor Grošelj je nato nadaljeval z dokončanjem in ureditvijo prostorov za pastoralno delo v župniji. Poleg bivalnih prostorov, dom razpolaga z učilnicami in prostori za delovanje različni skupin, izjemna je tudi prireditvena dvorana, ki se nahaja v kletnem delu doma.

Nadškof Zore je v mašni pridigi čestital župnijski skupnosti za veliko novo pridobitev in navzoče povabil, da se aktivno vključijo v aktivnosti župnije, saj bo novozgrajeni župnijski dom le tako dosegel svoj namen. Pred blagoslovom je v imenu gradbenega odbora, Tomaž Kastelic predstavil potek gradnje in se ob tej priložnosti zahvalil župljanom za vsestransko podporo, kakor tudi številnim obrtnikom in izvajalcem del, ki so dela opravili kakovostno in ugodno. Župnija se je še posebej zahvalila nadškofu Zoretu, p. Maksimilijanu in župniku Grošlju.

Slovesnega blagoslova sta se udeležila tudi župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole. Župan je v nagovoru zbrane krajane pozdravil in še posebej izpostavil njihovo zavzetost pri različnih projektih za skupno dobro, ki jih na območju krajevnih skupnosti Šentvid, Dob, Temenica in Sobrače, ki pokrivajo območje šentviške župnije ni malo. Dobrega sodelovanja z župnijo pa se nadeja tudi v bodoče.

Nadškof Zore je po slovesni sveti maši pri kateri so sodelovali župnijski pevski zbori, blagoslovil prostore župnijskega doma, ki so bili po slovesnosti tudi na ogled. Prav v dneh pred blagoslovom pa je bila dokončana tudi freska na pročelju župnijske dvorane, umetnice Maše Bersan Mašuk, ki je upodobila zavetnika župnije, svetega Vida.

Fotogalerija

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …