Domov / Slovenija/Svet / JAVNA RAZGRNITEV MOP

JAVNA RAZGRNITEV MOP

Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je v sodelovanju s številnimi slovenskimi strokovnjaki, tako s področja upravljanja z vodami kot s področja geodezije, pripravilo prvi predlog določitve vodnih zemljišč in začenja z javno razgrnitvijo na temo določitve vodnih zemljišč celinskih voda v RS.

Javna razgrnitev bo trajala do 27. decembra 2016. MOP bo pripravil tudi javno obravnavo, datum in lokacija bosta objavljena na spletni strani. MOP se zaveda, da je za kvalitetno določitev vodnih zemljišč celinskih voda potrebna obsežna javna razprave, zato vabi vse zainteresirane k podaji predlogov.

Pripombe, predloge in komentarje lahko posredujete na e-naslov: gp.mop@gov.si, z naslovom »Javna razgrnitev o vodnih zemljiščih« ali na naslov: Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska 48, 1000 Ljubljana (pripišite »Javna razgrnitev o vodnih zemljiščih«). Če se komentar nanaša na konkretno pripombo v prostoru, sporočite k.o. in št. parcele ali GK koordinate (y,x) na kateri se nahaja vodno zemljišče na katerega določitev imate pripombe.

MOP želi z jasno in transparentno določitvijo vodnih zemljišč pripomoči k skrajšanju številnih postopkov na področjih upravljanja z vodami, urejanja prostora in graditve objektov ter prispevati k bolj učinkovitemu upravljanju z vodami v Sloveniji.

Predlog določitve vodnih zemljišč za vse celinske vode v Sloveniji (ki so širše od DVEH metrov) si lahko skupaj z evropskim pravnim redom usklajeno hidrografijo ogledate na spletnem pregledovalniku Atlas voda (meni povsem desno spodaj) ali pa si celoten sloj (06_VZ_D48GK v koordinatnem sistemu D48GK oz. 06_VZ v koordinatnem sistemu D96TM) v SHP formatu prenesete s spletnega naslova. Na povezavi so objavljeni rezultati projekta »Zagotavljanje sistemskih podatkovnih podlag in informacijske infrastrukture za upravljanje z vodami«, t.j. objavljeni so obnovljeni podatki hidrografije(sloji od 01 do 05) in predlog vodnih zemljišč (sloj 06) v ravni podrobnosti merila 1:5000 za celotno območje Slovenije v državnem koordinatnem sistemu D48/GK ter v koordinatnem sistemu D96/TM.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …