Domov / Lokalno / NA KONCERTU VOKALNE SKUPINE AMABILE AMBRUŠKA DVORANA POKALA PO ŠIVIH

NA KONCERTU VOKALNE SKUPINE AMABILE AMBRUŠKA DVORANA POKALA PO ŠIVIH

V Ambrusu smo v soboto, 29. oktobra znova doživeli čudovit glasbeni presežek. Podarila so nam ga dekleta Vokalne skupine Amabile, skupine, ki deluje v okviru Kulturnega društva Ambrus in v tej zasedbi nastopa manj kot leto dni.

Svoj prvi koncert so pripravile na žužemberškem gradu in nato kot ponovitev še v Ambrusu, kjer pa jim je prisluhnil tudi podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole.

Dekleta so mlada in zelo nadarjena, sestri Monika in Manca Hočevar iz Ambrusa ter sestri Polona in Nika Škoda iz Zagradca s svojimi glasbenimi talenti na odru zasijejo kot prave zvezde. Vodja zasedbe je Monika Hočevar. Vse štiri so odlične vokalistke, poleg tega znajo svoje petje pospremiti tudi z igranjem na različne inštrumente, violončelo, violino, prečno flavto, kitaro in klavir.

Preplet vsega tega v najlepših svetovnih, jadranskih in slovenskih popevkah v poslušalcu prebudi mnoga čustva in zato prav nikogar ne pustijo ravnodušnega.

In tako je bilo tudi na njihovem koncertu v Ambrusu. Med koncertom smo na odru lahko občudovali lepoto glasbe, mladih glasov, veselje, mladost in žar v očeh. Žar, ki te prevzame in ti vedno znova govori, da je življenje lepo.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …