Domov / Glasba / PRIHAJA ŽE 17. MEDNARODNI FESTIVAL STIČNA

PRIHAJA ŽE 17. MEDNARODNI FESTIVAL STIČNA

Od 12. novembra do 3. decembra 2016 boste v Stični spet lahko obiskali raznovrstne in kakovostne kulturne prireditve. Že sedemnajstič po vrsti bo potekal Festival Stična, festival glasbe, gledališča in likovne umetnosti.

Tudi letos bodo za vas poskrbeli že pred uradno otvoritvijo – v soboto, 12. novembra, se vidimo na rock koncertu Astrid Lindgren v Mlinu pri Marjanu. V petek, 18. novembra, pridejo v bar Jama mladi, neuveljavljeni in izvirni rockerji ter drugi glasbeniki na Glasbeni maraton, Rock vizije in Natečaj Festivala Stična.

V soboto, 19. novembra 2016, pa vas vabimo na uradno otvoritev festivala, kjer bomo skupaj odprli razstavo ob deseti obletnici ustanovitve Muzeja krščanstva na Slovenskem in 33 obletnici muzejske dejavnosti v Stični.

Festival vam ponuja tri tedne prijetnih večerov, ki jih bodo obogatili domači kulturniki in mnogo gostov. Poleg slovenskih ustvarjalcev, bodo gledalce v zimskih večerih ogreli tudi gostje iz Italije, Srbije in Makedonije. Otroci se bodo podali v domišljijski svet na urah pravljic in gledaliških predstavah. Za malo starejše pa pripravljamo potopisne večere, koncerte različnih glasbenih zvrsti in gledališke predstave, kjer ne bo manjkalo smeha. Na sporedu bodo predstave Moj ata socialistični kulak, Snubitev in Jakove ženske, v goste prihajajo Društvo mrtvih pesnikov, Zborallica in Anakrousis, New Candys, Zgrešeni primeri, Ingrit Schüller ter še mnogo kakovostnih kulturnih ustvarjalcev.

Vse dodatne informacije o natančnem sporedu prireditev, prizoriščih, cenah vstopnic in podrobnem opisu nastopajoči boste lahko v kratkem dobili na naših spletnih straneh www.festival-sticna.si ali www.kd-sticna.si, za več informacij pa lahko pišete tudi na info@kd-sticna.

pdfProgram Festivala Stična 2016

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …