Domov / Lokalno / DELA NA DOLENJSKI AVTOCESTI PRI ŠMARJU SAP PREHAJAJO V NASLEDNJO FAZO

DELA NA DOLENJSKI AVTOCESTI PRI ŠMARJU SAP PREHAJAJO V NASLEDNJO FAZO

Danes, v torek, 15. novembra, bodo ob 13. uri zaprli priključek Šmarje Sap (Škofljica) na dolenjski avtocesti A2, kar pomeni, da bosta zaprt uvoz na avtocesto proti Novemu mestu ter izvoz z nje iz smeri Novega mesta. Zapora bo trajala vse do zaključka del, ki so predvidena za konec avgusta 2017, sporoča Dars.

Iz smeri Novega mesta bodo uporabniki, ki se poslužujejo izvoza Šmarje Sap, lahko avtocesto zapustili na predhodnem izvozu Grosuplje – zahod, tovorna vozila pa bodo usmerjena na izvoz Ljubljana – jug.

Dars je junija sklenil pogodbo o dograditvi priključka Šmarje Sap na dolenjski avtocesti A2. Rok za izvedbo del je 14 mesecev od uvedbe izvajalca v delo. Rok je začel teči v drugi polovici junija, zato Dars pričakuje, da bodo dela zaključena v drugi polovici avgusta 2017.

Po dograditvi priključka bodo uporabniki avtocesto lahko zapustili prek priključka Šmarje Sap tudi iz smeri Ljubljane in v smeri proti Ljubljani nanjo dostopali tudi iz smeri Šmarja Sap (Škofljice, Kočevja).

Trenutno se izvajajo dela, potrebna za izgradnjo protihrupnih ograj, gradita se dve novi krožišči, potekajo pa tudi dela na uvoznem priključku. Do sedaj dela potekajo skladno s terminskim načrtom.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …