Domov / Lokalno / TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V OBČINI GROSUPLJE

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK V OBČINI GROSUPLJE

V petek, 18. novembra 2016, je v vseh vrtcih in šolah po Sloveniji potekal tradicionalni slovenski zajtrk.

Tudi letos sta se otrokom pri zajtrku pridružila župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, okusnega in zdravega zajtrka pa je bil deležen tudi predsednik Krajevne skupnosti Šmarje – Sap Janez Pintar.

V duhu bližajočega se praznovanja 40-letnice vrtca Pika v Šmarju – Sapu so se tokrat odzvali na povabilo skupine Levčki iz vrtca Pika v Šmarju – Sapu.

Levčki so prihod svojih gostov že komaj pričakovali, tudi zato, ker je temu sledil odličen zajtrk: kruh, maslo, med, jabolko in mleko. Na ta dan pa so se otroci že kar nekaj časa pripravljali.

Na stenah smo lahko opazili številne lepe risbice, otroci so narisali pridne čebelice, posebej za ta dan pa so se naučili tudi eno čudovito pesem, Slakovega Čebelarja.

Na pobudo Čebelarske zveze Slovenije namreč ta dan poteka še en lep projekt: Slovenija prepeva ČEBELARJA.

Natanko ob 10. uri so to pesem zapeli v mnogih slovenskih vrtcih in šolah. Takole je odzvanjala v vrtcu Pika v Šmarju – Sapu:

Župan dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in predsednik KS Šmarje – Sap Janez Pintar so ob priložnosti lepo pozdravili tudi evropsko poslanko Tanjo Fajon, ki pa se je pri tradicionalnem slovenskem zajtrku pridružila učencem v sosednji Podružnični šoli Šmarje – Sap.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …