Domov / Slovenija/Svet / DELEŽ OTROK, KI JIM GROZI REVŠČINA SE IZ DNEVA V DAN POVEČUJE

DELEŽ OTROK, KI JIM GROZI REVŠČINA SE IZ DNEVA V DAN POVEČUJE

Pred 27 leti je večina držav v Organizaciji združenih narodov podpisala Konvencijo o otrokovih pravicah, ki določa, da imajo vsi otroci pravico do dostojnega in zdravega življenja, mnogi pa živijo v razmerah, ki tega ne omogočajo. Zaskrbljujoč podatek je, da se pri nas delež otrok, ki jim grozi revščina povečuje, prikrajšani otroci pa posledice nosijo tudi v nadaljnem življenju.

otroci

“Da so revni otroci slabše ocenjeni, je katastrofa, zato mora šola za revne otroke, ki nimajo domače pomoči, organizirati enakovredno izhodiščno možnost,”
je povedala Gabi Čačinovič Vogrinčič s Fakultete za socialno delo.

Anita Ogulin iz Združenja prijateljev mladine pa ob tem dodaja: “Če je družina na mrzlem, če ni elektrike, se otrokom ne piše dobro, ker ne morejo niti šolskih obveznosti uresničevati, da ne govorim o drugih primanjkljajih”. Večinoma gledamo idilično podobo Slovenije, resnica pa je, da se revščina povečuje, vse več je je tudi v družinah, v katerih so starši zaposleni.

Gabi Čačinovič Vogrinčič še opozarja: Dejstvo, da so revni otroci slabše ocenjeni, je katastrofalno dejstvo, in v to ne moremo privoliti, zato mora šola organizirati za revne otroke, ki doma nimajo pomoči, enakovredno izhodiščno možnost, V socialno šibkih družinah si starši želijo, da bi bili otroci v šoli uspešni ter bi si s tem zagotovili lepšo prihodnost. Zato mora šola nekaterim otrokom ponuditi več pomoči.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …