Domov / Glasba / ZA PRIJATELJE SI JE TREBA ČAS VZET…

ZA PRIJATELJE SI JE TREBA ČAS VZET…

…je bilo slišati med prihodom številnih obiskovalcev, ki so do zadnjega kotička napolnili avlo Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični na sobotnem koncertu, ki je potekal 19. novembra v izvedbi Moškega pevskega zbora Prijatelji. Na večeru slovenskih in dalmatinskih pesmi, kot so ga poimenovali, so obeležili tudi 10. obletnico delovanja.

Moški pevski zbor Prijatelji je nastal pred desetimi leti, ko se je nekaj fantov zbralo z namenom, da zapojejo na pogrebni slovesnosti. Za takratno priložnost, jih je uglasil Robert Markovič, ki velja tudi za ustanovitelja zbora. Prijatelji od takrat prepevajo na vseh mogočih slovesnostih, proslavah, koncertih in tudi pri cerkvenih slovesnostih. Vsako leto jih lahko poslušate na znamenitem božičnem koncertu v Šentpavlu, Karitasovem koncertu in še marsikje drugje. Največkrat jih slišimo v družbi citrarke Eve Medved in spremljavi pianistke Špele Sellak, ki s svojim igranjem lepo povežeta zvoke glasil z melodijo citer in klavirja.

Prijatelji so v goste povabili še domači ansambel Hec, katerega sestavljata tudi dva člana MPZ Prijatelji in posebne goste večera vrhunsko klapo Gallus, ki so s svojimi mediteranskimi in slovenskimi pesmimi navdušili mlado in staro občinstvo.

Na koncertu sta zbrane nagovorila tudi šentviški župnik Izidor Grošelj in podžupan občine Ivančna Gorica Tomaž Smole. Kot je dejal Smole so Prijatelji v minulih desetih letih veliko prispevali h kulturnim prireditvam v občini. »Ob 10 – letnem uspešnem delovanju je prav, da jim izkažemo čast in priznanje V znak zahvale je Moškemu pevskemu zboru Prijatelji podelil županov spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače.

Fotogalerija

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …