Domov / Glasba / DOBRODELNI KONCERT ZA ŠOLSKI SKLAD OSNOVNE ŠOLE STIČNA

DOBRODELNI KONCERT ZA ŠOLSKI SKLAD OSNOVNE ŠOLE STIČNA

Športna dvorana OŠ Stična je bila sinoči, v četrtek 24. novembra v znamenju glasbe in dobrodelnosti. Osnovna šola Stična je priredila velik dobrodelni koncert z naslovom ZA LEPŠI SVET, sredstva od 1600 prodanih vstopnic pa so v celoti namenjena šolskemu skladu.

Osnovna šola Stična vsako šolsko leto organizira dobrodelni dogodek, včerajšnji pa je bil edinstven. »Ker so v našo šolo hodili številni učenci, ki so danes postali slavni pevci in umetniki, smo se letos odločili, da jih povabimo in pripravimo nekaj posebnega. Odziv glasbenikov je bil več kot odličen. Vsi učenci so si želeli priti na to prireditev«, je za spletno stran povedal ravnatelj šole Marjan Potokar. Povedal je še, da je vedno več ljudi, ki potrebujejo pomoč. Osnovna šola je sicer brezplačna, vendar so nadstandardne dejavnosti plačljive.

Na dobrodelnem koncertu so poleg otroškega in mladinskega šolskega pevskega zbora nastopili še otroci otroške folklorne skupine, Alex Volasko, Art Music Orchestra, Katarina Mala, Marcel & Matic, Marko Vozelj, Nipke, Oktet fantov Stična, Omar Naber, plesalci Srednje šole Josipa Jurčiča, Plesna skupina Guapa, ansambel Povratniki, Stiški kvartet, Tinkara Kovač, Trkaj, Vesela nevesta, Žan Serčič, vsem poznani Klemen Janežič iz slovenske serije Usodno vino in ambasadorka občine Ivančna Gorica Nina Pušlar. Koncert sta s srčnim glasom povezovali učenki stiške šole Lea Bernetič Rijavec in Naja Mrvar.

Dobrodelnosti rad prisluhne tudi župan Dušan Strnad, ki mu je bilo v izjemno veselje, da je športna dvorana ponovno pokala po šivih. »Znano je, da znamo Ivančani stopiti skupaj, ko je potrebno. To smo že velikokrat dokazali z raznimi prireditvami, tudi dobrodelnimi, kot je bila sinoči«, je še dodal Strnad.

Fotogalerija

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …