Domov / Lokalno / IVANČNA GORICA ZASIJALA V ČAROBNEM SIJU PRAZNIČNIH LUČK

IVANČNA GORICA ZASIJALA V ČAROBNEM SIJU PRAZNIČNIH LUČK

»Pet, štiri, tri, dva, ena,« so v en glas šteli vsi, ki so v petek zvečer pred ploščadjo občinske stavbe, v družbi župana Dušana Strnada, slavnostno prižgali praznične lučke. Občina Ivančna Gorica je čudovito zažarela in pričelo se je decembrsko vzdušje.

Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril župan Dušan Strnad, ki je povedal, da je prav, da nocoj skupaj ob prižigu prazničnih lučk in prihodu sv. Miklavža, začnejo decembrsko praznovanje. Ob zaključku leta se lahko vprašamo, če smo bili dobri drug do drugega. Otroci do staršev, starši pa med seboj. Le tako bodo skupaj naredili  Ivančno Gorico in naše družine res prijetne in domače. Vsem navzočim je še zaželel, da bi bili v decembrskem času srečni in veseli, ter si nabrali veliko novih moči za izzive, ki jih čakajo v prihodnjem letu.

S pesmico »Pridi sv. Miklavž« pa so otroci seveda priklicali tudi prvega od treh decembrskih mož, ki se je pripeljal v spremstvu konj s kočijo. Vsem pridnim otrokom je razdelil darila in se z njimi poveselil.

miklavž ivancna

Prižig luči je s petjem popestril otroški in mladinski pevski zbor župnije Ivančna Gorica. Številni obiskovalci pa so se lahko ogreli ob toplem čaju in kuhanem vinu, ki je dogajanje na Sokolski ulici naredilo še bolj praznično.

Fotogalerija

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …