Domov / Slovenija/Svet / V LJUBLJANI NOVO PASJE IGRIŠČE

V LJUBLJANI NOVO PASJE IGRIŠČE

Ljubljana ima po novem tri ograjene pasje parke, zadnji je v teh dneh zaživel v naselju Koseze, na zelenici ob stanovanjskem naselju Bratov Učakar.

Pridobitev je seveda pomembna, saj lahko v takšnem ograjenem prostoru lastniki svoje ljubljence spustijo z vrvice, kjer se lahko prosto gibljejo.

Kot je znano, je treba po zakonu v urbanem naselju imeti psa ves čas na povodcu, v nasprotnem primeru lastnika doleti kazen v višini dvesto evrov: Park je odlična zadeva, psa lahko spustiš, tukaj se zdivja,” je povedal eden od lastnikov psa, ki je nadaljeval, da so takšen prostor težko pričakovali in še več bi jih lahko bilo v Ljubljani. Popoldne bo tukaj ogromno psov, boste videli,” je še povedal gospod, ki sta se mu pridružili še dve lastnici.

Skrbnik mora imeti vrečke za iztrebke, obvezno je pobiranje pasjih iztrebkov.

Ob parku so klopce in seveda pasja stranišča. Pes se lahko giblje prosto oziroma brez povodca, če je primerno socializiran; otrokom brez spremstva odrasle osebe vstop ni dovoljen.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …