Domov / Lokalno / ZAHODNA OBVOZNICA JE BISTVENEGA POMENA ZA NADALJNI RAZVOJ OBČINE IVANČNA GORICA

ZAHODNA OBVOZNICA JE BISTVENEGA POMENA ZA NADALJNI RAZVOJ OBČINE IVANČNA GORICA

V petek, 09. decembra je župan Dušan Strnad v prostorih Občine Ivančna Gorica gostil ministra za infrastrukturo dr. Petra Gašperšiča. Na delovnem srečanju so bili predstavljeni infrastrukturni projekti v občini Ivančna Gorica, s poudarkom na izgradnji zahodne obvoznice z nadvozom v Ivančni Gorici in rekonstrukcija cesta Ivančna Gorica – Bič. Srečanju sta prisostvovala tudi Tomaž Wilenpart iz Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo in mag. Zvonko Zavasnik iz Direktorata za kopenski promet.

Ivančna Gorica je med večjimi slovenskimi občinami in temu primerno ima tudi veliko cest tako lokalnih kot državnih. Občina na državne ceste nima vpliva, zato je še kako pomembno, kako država gleda na občino. V zadnjih letih se je število prebivalcev in tudi prometa v centru občine Ivančna Gorica izjemno povečalo. Prometna problematika pa se ni reševala, tako da imamo vsako jutro izredne razmere na poti od vzgojno izobraževalnega centra skozi center Ivančne Gorice in popoldne nazaj.

»Nova prometna ureditev, ki smo jo uspeli umestiti v prostor z sprejemom Občinskega prostorskega načrta z zahodno obvoznico je ključnega in življenjskega pomena za celotno občino in tudi za podjetnike, ki ob tej novi obvoznici že delujejo ali pa še bodo. Novica, da bomo v začetku naslednjega leta končno začeli graditi krožišče pri Malem Hudem in da takoj naprej zgradimo nadvoz s tem povežemo celoten okoliš Stične, šolskega centra in tudi delno Ivančne Gorice z avtocesto, je seveda izjemna. Veseli smo, da je bilo to na sestanku potrjeno. Aktivnosti potekajo v skladu s terminskim načrtom in izgradnja se predvideva zaključiti do konca leta 2018«, je po delovnem srečanju z ministrom dejal župan Dušan Strnad.

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je po delovnem sestanku dejal, da sta z županom pregledala projekte, ki so trenutno v teku in tudi načrte za naprej. »Glavni poudarek pogovora je bil vezan zlasti na t.i. zahodno obvoznico v Ivančni Gorici, kjer je ključen projekt krožišče pri podjetju Akrapovič. Lahko rečem, da so projekti v zaključni fazi in se bo gradnja zelo pomembnega krožišča za Ivančno Gorico začela že v naslednjem letu.« Dodal je še, da istočasno tečejo tudi aktivnosti za nadvoz preko železniške proge z navezavo do glavnega križišča pri priključku na avtocesto. S tem se bo v celoti rešila problematika samega prometa skozi jedro Ivančne Gorice.

Pogovori so tekli tudi o regionalni cesti Ivančna Gorica – Bič. Dogovorjeno je bilo, da se že v kratkem organizira ogled ceste in dogovori kateri odseki bi bili še posebej potrebni korenitejše obnove. »Lahko zagotovim, da se bo ta cesta ustrezno obravnavala v naslednjih letih. Vsekakor pa se bo tovorni promet na tej cesti manj pereč, ko se bo na avtocestah uredilo elektronsko cestninjenje«, je še dodal Gašperšič.

Razpravljali so še o cesti skozi Gabrovčec v Krajevni skupnosti Krka, kjer se namerava urediti prehod za pešce, modernizaciji ceste Zagradec – Žvirče in o makadamskem odseku državne ceste Krka – Luče.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …