Domov / Lokalno / SLOVESNI ZAKLJUČEK CELOSTNE PRENOVE DOMA STAREJŠIH OBČANOV GROSUPLJE

SLOVESNI ZAKLJUČEK CELOSTNE PRENOVE DOMA STAREJŠIH OBČANOV GROSUPLJE

V četrtek, 8. decembra, je v prostorih Doma starejših občanov Grosuplje potekala slovesna prireditev z naslovom Modna revija treh generacij in zaključek celostne prenove doma. Z modno revijo, ki so jo pripravile članice centra dnevnih aktivnosti pod taktirko gospe Zvezdane Mali Godec, so simbolično prikazali preobleko hiše, ki je s prenovo dobila sodoben videz.

Dom starejših občanov Grosuplje je svoja vrata za prve stanovalce odprl že 24. februarja 1984. Po dobrih dvajsetih letih je bil dom potreben korenite prenove, zato so se v letu 2007 začela obnovitvena dela, ki so trajala vse do danes. V letih od 2007 do 2016 so se obnovili naslednji prostori kurilnica, jedilnica, pisarniški prostori, prostori fizioterapije, kapela in zamenjala okna.

Leto 2011 je zaznamoval začetek največje investicije, to je bila gradnja prizidka, ki se je zaključila v letu 2012. V letošnjem letu je terasa dobila avtomatsko zasenčitev, zgrajeno je bilo novo panoramsko dvigalo, obnovljene vse kopalnice v enoti Loški Potok, prenovljena poslovilna vežica, vhodi so dobili nove nadstreške, na novo pa je bila urejena še dohodna pot do doma.

Zbrane sta na prireditvi uvodoma nagovorila podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole in sekretar Skupnosti socialnih zavodov Slovenije Jaka Bizjak, ki sta oskrbovancem in zaposlenim delavcem zaželela predvsem prijetno počutje in bivanje v domu še naprej.

Direktorica DSO Grosuplje mag. Marta Gašparovič pa se je zahvalila izvajalcem obnovitvenih del in pohvalila tvorno sodelovanje z občinami Loški Potok, Grosuplje in Ivančna Gorica. DSO Grosuplje ima dislocirano enoto v Loškem Potoku, kjer so v zadnjih letih ustanovili enoto s 60 posteljami, z občino Grosuplje so prenovili prostore dnevnega varstva in centra aktivnosti, med tem ko v občini Ivančna Gorica sodelujejo pri projektu Dnevnega centra za starejše v Šentvidu pri Stični.

Modna revija je bila prepletena še s plesnimi točkami v izvedbi plesnih parov Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica in slavnostnim prižigom prazničnih lučk v parku. Ob zaključku so si gostje ogledali še vse prenovljene prostore.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …