Domov / Glasba / JAZZ IN THE COFFIN, BOŽIČNO – NOVOLETNI KONCERT BIG BANDA GROSUPLJE

JAZZ IN THE COFFIN, BOŽIČNO – NOVOLETNI KONCERT BIG BANDA GROSUPLJE

V petek, 23. decembra 2016, se je v Kulturnem domu Grosuplje odvil tradicionalni božično – novoletni koncert Big banda Grosuplje, JAZZ IN THE COFFIN so ga člani Big banda Grosuplje poimenovali tokrat.

Zbrano občinstvo je v imenu Big banda Grosuplje lepo pozdravil dirigent Klemen Kotar. »Leto je hitro naokoli in tako smo spet pred vami,« je dejal. Poseben pozdrav pa je namenil Nj. eksc. g. Brentu Robertu Hartleyu, veleposlaniku Združenih držav Amerike, Nje. eksc. ga. Sophie Honey, veleposlanici Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, ter županu občine Grosuplje dr. Petru Verliču, ki ga je povabil tudi k besedi.

Župan dr. Peter Verlič je v svojem imenu in v imenu občank in občanov občine Grosuplje veleposlanici in veleposlaniku izrekel dobrodošlico v naši občini ter njima zaželel prijeten večer. Big bandu Grosuplje se je ob tej priložnosti zahvalil za sodelovanje v letošnjem letu, vedno nam popestri naše praznike, proslave, prireditve, priporočamo pa se seveda tudi za v prihodnje, vsem v dvorani pa je zaželel miren in lep Božič ter srečno novo leto 2017. »7 je pravljična številka, naj se leto 2017 začne in nadaljuje skozi vse leto, pravljično,« je še dejal.

V nadaljevanju večera pa smo se prepustili glasbi. V prvem delu koncerta so prišla do izraza glasbila, v drugem delu koncerta pa sta se članom Big banda Grosuplje na odru pridružila sprva odlični angleški pevec Peter Savizon, ki prihaja iz Londona, nato pa še odlična pevka Ana Čop, ki prihaja iz Novega mesta, ob koncu koncerta pa sta tudi združila svoje moči in nam zapela v duetu.

Big band Grosuplje nam je sicer že peto leto zapored popestril prednovoletno glasbeno ponudbo v Grosupljem. Z novoletnimi koncerti je skupina začela leta 2012 v družbi z Nino Pušlar. Sledili so koncerti, posvečeni Franku Sinatri, Duku Ellingtonu in Gordonu Goodwinu, letošnji pa je bil posvečen Jeffu Coffinu, saksofonistu, skladatelju in pedagogu ter prejemniku kar treh Grammyjev. Poleg njegovega repertoarja je band predstavil tudi glasbo Nata Kinga Cola in Elle Fitzgerald.

Foto in video: Brane Petrovič

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …