Domov / Lokalno / 90 LET MARIJE KOZLEVČAR IZ GORENJEGA BREZOVEGA

90 LET MARIJE KOZLEVČAR IZ GORENJEGA BREZOVEGA

V četrtek 29. decembra je župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad obiskal še zadnjo občanko, ki je v iztekajočem letu dopolnila okrogli jubilej.

Devetdesetega rojstnega dne se je veselila Marija Kozlevčar iz Gorenjega Brezovega nad Višnjo Goro. Ob tej priložnosti ji je župan izročil šopek vrtnic ter zaželel predvsem veliko zdravja.

Slavljenka, po domače Pancarjeva Minka, se je rodila 29. decembra leta 1926 v Gorenjem Brezovem v številni kmečki družini sedmih deklet, očetu Alojziju in materi Ani. Marija je ves čas svojega življenja delala na domači kmetiji, občasno pa se je udeležila šiviljskih tečajev. Po smrti staršev ji je na kmetiji pomagal nečak Janez.

Vse do letošnjega poletja je še vedno opravljala kmečka opravila, nato pa je prišel čas, ko jo je bolezen priklenila na posteljo.

Tako zdaj za njo lepo skrbita sestri Joža in Ivana. Slednji sta ob obisku župana še posebej pohvalili Minko, da je bila zelo pridno dekle, ki je vedno pomagala priskočiti na pomoč tudi drugim.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …