Domov / Lokalno / TRETJA PREDSTAVA GLEDALIŠKEGA ABONMAJA

TRETJA PREDSTAVA GLEDALIŠKEGA ABONMAJA

V petek, 20. januarja ob 20. uri se bo v Kulturnem domu Šentvid pri Stični začela tretja predstava Gledališkega abonmaja Ivančna Gorica. Tokrat bo na sporedu komedija SVETNIKI v izvedbi Kulturnega društva Loški oder Škofja Loka.

Zgodba se dogaja v 13. stoletju v francoskem samostanu Priseauxu. Romarji so tedaj množično obiskovali cerkve s svetniki, kjer so darovali kakšen skromen prispevek, v zameno za to pa so pričakovali kakšen majhen čudež. Če čudežev ni bilo, ni bilo romarjev. In če ni bilo romarjev, ni bilo denarja. In če ni denarja se je treba pač malo znajti.

Svetniki so družbena satira, ki si za osrednjo točko kritike in posmeha izberejo človeški pohlep in vsesplošno gonjo za materialnim. Čeprav postavljena v srednji vek, je igra s tematiziranjem moralnega razkroja izjemno aktualna tu-in-zdaj. Žanrsko jo lahko opredelimo kot črno komedijo z obilico humorja. Neizprosna komedija, ki pa ni nikoli žaljiva ali vulgarna, se na neposreden način ukvarja s tehtnimi, večnimi, poslednjimi vprašanji in pusti, da brez enoznačnega dokončnega odgovora odzvanjajo v optimističnem zaključku.

 
Režija: Jaša Jamnik, igrajo: Matjaž Eržen, Matej Čujovič, Bojan Trampuš, Martin Lunder, Irena Kožuh, Jan Bertoncelj, Petra Krančan in Juša Berce

Nakup vstopnic: Eno uro pred predstavo v Kulturnem domu Šentvidu pri Stični.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …