Domov / Lokalno / 4. JAVNA RAZPRAVA NA TEMO CELOSTNE PROMETNE STRATEGIJE

4. JAVNA RAZPRAVA NA TEMO CELOSTNE PROMETNE STRATEGIJE

V okviru projekta izdelave Celostne prometne strategije (CPS) občine Grosuplje je v sredo, 18. januarja 2017, v Družbenem domu Grosuplje potekala 4. javna razprava, tokrat na temo ukrepov.

Javno razpravo je odprl direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, ki je predstavil prizadevanja občine za večjo varnost v prometu, posebej pa je izpostavil postavitev opozorilnega sistema COPS@road na križišču Taborske in Kosovelove ceste v Grosuplju, ki je bil ta dan tudi uradno predan svojemu namenu. Samo delovanje opozorilnega sistema je podrobneje predstavil direktor podjetja Aktivna signalizacija Korun Peter Korun, sodelovanje Zavarovalnice Triglav v omenjenem projektu pa je predstavil vodja prodajne skupine predstavništva Grosuplje Zavarovalnice Triglav Igor Kržin.

Na tokratni javni razpravi so podelili tudi nagrade izžrebancem spletne ankete o stanju prometa v občini Grosuplje.

Zložljivo kolo je prejel Renato Bedene, kolesarski čeladi pa Sonja Drobnič in Mojca Goršič. Nagradi je nagrajencema Renatu Bedenetu in Mojci Goršič izročil direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar in se njima tudi lepo zahvalil za sodelovanje v anketi, Sonja Drobnič, ki se javne razprave ni utegnila udeležiti, pa bo nagrado prejela naknadno.

Direktor podjetja Harpha Sea Aljoša Žerjal je v nadaljevanju predstavil predlagane ukrepe za CPS občine Grosuplje, ob tem je vzporedno potekala tudi razprava. Občani, med katerimi so bili tudi nekateri predstavniki svetov krajevnih skupnosti, so predstavili svoje poglede, komentarje in predloge rešitev ter ponovno izpostavili najbolj pereče težave.

V zadnji fazi projekta CPS bodo na podlagi pobud in komentarjev izbrani ukrepi v okviru CPS, za katere bo spisan tudi akcijski načrt.

Končni dokument bo po sprejemu na občinskem svetu objavljen tudi na spletni strani Občine Grosuplje.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …