Domov / Lokalno / MOJCA OBREZA, PREJEMNICA SREBRNEGA ZNAKA OKS

MOJCA OBREZA, PREJEMNICA SREBRNEGA ZNAKA OKS

Danes je župan Dušan Strnad v prostorih Občine Ivančna Gorica sprejel športnico Mojco Obreza, ki je v letu 2016 na Svetovnem prvenstvu na Hrvaškem v savatu – francoskem boksu, osvojila bronasto medaljo v kategoriji članic (do 52 kg). Ob osvojenem tretjem mestu ji je Olimpijski komite Slovenije (OKS) podelil srebrni znak za vrhunske športne dosežke v preteklem letu. Na sprejemu je ga. Obreza županu predstavila srebrni znak in športno panogo.

Savate (izgovorjava savat) je francoska borilna veščina, poznana tudi pod imenom francoski boks. Predstavljamo si ga lahko kot obuti kickboks. Razvijal se je že v 16. stoletju, od takrat se pravila niso močno spremenila, s čimer je savate v popolnosti ohranil svojo izvornost in avtentičnost. Pri borbi tako uporabljajo roke in noge. Pri nožnih brcah je dovoljena uporaba stopal brez golenic in kolen. Zaradi posebnih obuval je nožna tehnika v savatu zelo učinkovita in hitra.

Podeljeno priznanje s stališča vrhunskega dosežka, ki ga olimpijski komite vrednoti, je po besedah Obrezove najvišje s področja regijskega pisarne Ljubljana okolica. Ta zajema občine Grosuplje, Dobrepolje, Ivančna Gorica, Kočevje, Škofljica, IG, Velike Lašče, Sodražica, Ribnica, Loški potok, Osilnica in Kostel. Mojca Obreza je sicer članica Univerzitetnega savate kluba Ivančna Gorica za katerega tekmuje in opravlja trenersko delo v Ivančni Gorici, med drugimi opravlja vadbo za dijake in študente v prostorih Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica.

Mojci Obreza je za izjemen rezultat na svetovnem prvenstvu in prejem srebrnega znaka čestital tudi župan Dušan Strnad s sodelavci.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …