Domov / Lokalno / PODELITEV PRIZNANJ ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016

PODELITEV PRIZNANJ ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016

V petek, 20. januarja 2017, je v avli Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje potekala športna svečanost s podelitvijo priznanj najbolj uspešnim športnikom v letu 2016.

Prireditvi so prisostvovali: predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar, župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar, predsednik Odbora za družbene dejavnosti Občine Grosuplje Matjaž Trontelj, predsednik Slovenske olimpijske akademije in ambasador za šport, strpnost in fair play Miroslav Cerar st. ter seveda nagrajenci in nagrajenke.

Leto 2016 je bilo olimpijsko leto. Tina Trstenjak, Peter Kauzer, Vasilij Žbogar in Ana Velenšek so nas počastili z olimpijskimi medaljami. Še pred tem, ob koncu zime, Peter Prevc ni poznal konkurence in osvojil tako mali kot veliki kristalni globus. Poleti smo v motokrosu dobili svetovnega prvaka Tima Gajserja. Svoje slovo je v pozni jeseni naznanila najboljša slovenska smučarka Tina Maze, a kmalu za tem smo dobili novo zlato zvezdo Ilko Štuhec, znanilko nove dobe slovenskega smučanja. A to še ni vse, morda je bilo od vseh slovenskih mest lani v športnem smislu najbolj ponosno prav Grosuplje. Naš sokrajan Aleksander Čeferin se je zavihtel na mesto predsednika Uefe, evropske nogometne zveze.

Vendar pa so vsi ti veliki naskoki na odličja, če jih pogledamo od blizu, pravzaprav le niz drobnih korakov, ki so se na športno pot podali že leta nazaj, včasih skoraj obupali, padli, a se spet pobrali in počasi, korak za korakom stopicali naprej. Športna vzgoja se začne doma in prav zato Zveza športnih organizacij Grosuplje vsako leto podeljuje priznanja na občinskem nivoju najbolj zaslužnim športnikom in športnim delavcem za preteklo leto.

Preden pa smo prešli k podelitvi nagrad našim nagrajenkam in nagrajencem, sta zbrane nagovorila predsednik Zveze športnih organizacij Grosuplje mag. Mitja Lončar in župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič.

Mag. Mitja Lončar je povedal, da bomo s podelitvijo priznanj za športne dosežke športnice in športnike nagradili za njihove vidnejše rezultate, ki so jih dosegli v preteklem letu, tako na državnem kot tudi na svetovnem nivoju. Vsem dobitnicam in dobitnikom priznanj je iskreno čestital za dosežene rezultate v letu 2016 in za priznanja, ki jih bodo ta dan prejeli na prireditvi. »Upam, da vam bodo priznanja polepšala in popestrila vašo športno pot ter vas še dodatno motivirala k dodatnemu udejstvovanju v športu. Želim vam, da bi bili s svojim športnim načinom življenja še naprej vzor mlajšim na športnem področju in tudi izven njega. Naj bosta na prvem mestu vaših vrednot zdrav duh v zdravem telesu in obnašanje v duhu fair playa,« je dejal ter vsem športnikom zaželel veliko zdravja, dobre volje in motivacije, da bodo lahko uživali tako na treningih kot tudi na tekmovanjih.

Tudi župan dr. Peter Verlič je vsem prejemnikom priznanj iskreno čestital. To pomeni veliko treningov, veliko porazov, pa tudi veliko zmag. In to je pravzaprav tisto, kar nas dela v življenju močne in trdne, porazi in zmage.

Ob tej priložnosti se je tudi zahvalil Zvezi športnih organizacij Grosuplje, da tako skrbno goji mlade športnike, da skrbi za program športa v občini. Posebna zahvala gre predsedniku mag. Mitji Lončarju in vodji strokovne službe Andreju Cevcu.

Občina Grosuplje bo poskrbela za nove m2 telovadnega prostora, verjetno že vsi vemo, da bo letos zgrajena nova telovadnica na Polici, če pa bo šlo vse po načrtih, pa naslednje leto dobimo še eno veliko telovadnico, in sicer poleg Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje.

Sledila je podelitev priznanj športnikom iz najrazličnejših disciplin, kot so: ples, karate, strelstvo, lokostrelstvo, plezanje, odbojka, košarka, nogomet, rokomet in atletika.

JUBILEJNO PRIZNANJE BRONASTI ZNAK ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA 20 LET DELOVANJA DRUŠTVA JE PREJELO:

  • Odbojkarsko društvo Flip-Flop

17. februarja 2016 je svojo 20-letnico praznovalo Odbojkarsko društvo Flip-Flop, ki je bilo leta 1996 ustanovljeno pod imenom Športno društvo Flip-Flop Grosuplje. Ideja o ustanovitvi društva se je porodila v krogu športnih pedagogov in prijateljev, med katerimi so bili najbolj zagnani Marko Potokar, Marko Strojan in žal že pokojni Samo Zrimec. Mladim so želeli ponuditi dodatne športne in prostočasne aktivnosti, kot so poletni in zimski tabori, izleti, pohodi, aktivni športni dnevi in podobno. Že avgusta so organizirali prvi poletni tabor v Kranjski Gori in v naslednjih letih se jih je zvrstilo še kar nekaj.

V tistem času so ugotovili, da imajo dekleta precej manj možnosti za športno dejavnost kot fantje. Da ne bi ostalo samo pri ugotovitvi, so na pobudo somišljenikov in staršev v okviru društva ustanovili odbojkarsko sekcijo za dekleta. Odziv med dekleti je bil zelo dober in odbojka je hitro postala najpomembnejša dejavnost društva. Spomladi leta 1997 je društvo postalo član Odbojkarske zveze Slovenije, že jeseni istega leta pa s kadetsko ekipo prvič nastopilo v uradnem tekmovalnem sistemu. Kadetinjam so v naslednji sezoni sledile mlajše in starejše deklice. V sezoni 1999/2000 je v 3. državni odbojkarski ligi – zahod začela nastopati tudi članska ekipa Magro-MZG Grosuplje. Ekipo so sestavljale pretežno kadetinje in mladinke, za katere je bil ta nivo tekmovanja v začetku kar hud zalogaj. V krstni sezoni je ekipa tako osvojila zadnje, 12. mesto, in pri tem zabeležila tri zmage in devetnajst porazov.

Strokovno delo v začetnem obdobju ni bilo ravno na najvišjem nivoju. Trenerji, ki so sicer bili športni pedagogi, so bili sami bivši rokometaši, brez odbojkarskih izkušenj. Kljub temu volje in zagnanosti ni manjkalo. Stvari so se začele popravljati v sezonah 2002/2003 in predvsem v 2004/2005, ko so bili v društvo pripeljani prvi pravi odbojkarski trenerji. To se je hitro odrazilo na rezultatih. Članska ekipa se je tako v dveh sezonah prebila iz tretje v prvo državno ligo, kjer je prvič nastopila v sezoni 2007/2008. Dosežek je pomenil dokončno uveljavitev grosupeljske odbojke v širšem slovenskem prostoru.

V prvih dvajsetih letih obstoja Odbojkarskega društva Flip-Flop je bilo več mejnikov in dosežkov, ki so zaznamovali delovanje društva.

V sezoni 2001/2002 se je kadetska ekipa kot prva uvrstila med deset najboljših ekip v državi, Monika Potokar pa je postala prva igralka društva, ki je bila izbrana v eno od reprezentančnih selekcij.

Leta 2002 je društvo prvič sodelovalo na kakšnem turnirju v tujini. Odpravili so se na Nizozemsko, kjer je ekipa starejših deklic osvojila prvo mesto v konkurenci devetih ekip iz štirih držav.

V letu 2005 je bil organiziran prvi spominski turnir “Memorial Sama Zrimca”, ki je v lanskem letu doživel že dvanajsto izvedbo.

V sezoni 2005/2006 so cicibanke osvojile 2. mesto v državnem prvenstvu.

V letu 2006 se je društvo preimenovalo iz Športnega društva Flip-Flop Grosuplje v Odbojkarsko društvo Flip-Flop.

V letu 2007 sta državni prvakinji v odbojki na mivki postali Katja Kocjan in Katja Blatnik, ki sta nastopili tudi na evropskem prvenstvu v Brnu. Njun dosežek je v preteklih dveh letih ponovila Kaja Kersnik.

Mladinke so v sezoni 2011/2012 v državnem prvenstvu osvojile 3. mesto.

Članska ekipa je v 1. ligi nastopala v sezonah 2007/2008, 2008/2009 in 2012/2013.

Kar 19 let je klubske barve branila Barbara Potokar. Igrala je tudi na prvi uradni tekmi leta 1997.

Na koncu naj kot zanimivost omenimo, da je za ekipe državnih prvakinj iz zadnjih sedmih sezon vedno igrala vsaj ena igralka, ki je svojo športno pot pričela v Odbojkarskem društvu Flip-Flop. Državna prvenstva so tako osvajale Katja Kocjan, Monika Potokar in Urška Igličar.

PRIZNANJE ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 SO PREJELI NASLEDNJI ŠPORTNICE IN ŠPORTNIKI:

  • Karateisti HANA DEBELJAK, KALINA ŠUŠTERŠIČ in TIMON ADAMIČ – člani Shotokan karate kluba Grosuplje

Hana Debeljak je v letu 2016 osvojila 1. mesto na državnem prvenstvu v borbah nad 50 kg v kategoriji mlajših kadetinj. Na pokalnih tekmovanjih Karate zveze Slovenije je v borbah osvojila po eno 2. in 3. mesto. Uspešna je bila tudi na mednarodnih turnirjih, saj je v Žalcu, Postojni, Trbovljah in Ljubljani osvojila 3. mesta.

Kalina Šušteršič je v letu 2016 na pokalnih tekmovanjih Karate zveze Slovenije osvojila dve prvi in eno 6. mesto, vse v borbah nad 54 kg v kategoriji kadetinj. Uspešno je nastopila tudi na mednarodnem turnirju “Eurocup Avstrija 2016”, kjer je v borbah nad 54 kg osvojila 3. mesto v konkurenci sedemnajstih tekmovalk.

Timon Adamič je v letu 2016 osvojil 3. mesto na državnem prvenstvu v borbah do 50 kg v kategoriji mlajših kadetov. Uspešen je bil tudi na pokalnih tekmovanjih Karate zveze Slovenije, saj je v borbah osvojil eno drugo in dve tretji mesti. Pohvali pa se lahko tudi z 2. mestom z mednarodnega turnirja “Ljubljana open 2016”, ki ga je dosegel v borbah do 50 kg v konkurenci devetih tekmovalcev.

  • Strelka ZALA KATARINČIČ – članica Strelskega društva Grosuplje

Zala Katarinčič je na državnem prvenstvu z malokalibrskim orožjem v pionirski kategoriji osvojila 2. mesto z malokalibrsko puško v položaju leže in 6. mesto v trojnem leže. V prvi disciplini je nastopilo štirinajst, v drugi pa enajst strelk. S svojim izidom v trojnem položaju je pripomogla tudi k novemu ekipnemu državnemu rekordu grosupeljskih strelk.

  • Plesalka MARUŠA LAPAJNE ŠKRJANC – članica Plesnega kluba Urška Ljubljana

Maruša Lapajne Škrjanc je v letu 2016 z ekipo Plesnega kluba Urška Ljubljana nastopila na svetovnem prvenstvu v Show dancu v Riesi v Nemčiji. Ekipa je v kategoriji mladincev osvojila 5. mesto v konkurenci malih plesnih skupin. Sodelovalo je osemindvajset skupin iz petnajstih držav.

Na državnem prvenstvu je ista skupina osvojila 2. mesto v konkurenci sedmih ekip.

  • Košarkarici LEA MEHLE in ANA JAKOVINA – članici Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje

Lea Mehle je v minuli sezoni igrala za ekipi kadetinj in mladink Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje. V državnih prvenstvih je tako s kadetinjami kot z mladinkami osvojila 4. mesto.

Lea je bila tudi članica kadetske državne reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu B divizije v Romuniji osvojila 12. mesto v konkurenci dvajsetih ekip.

Ana Jakovina je v sezoni 2015/2016 igrala za ekipi mladink in članic Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje. V državnih prvenstvih je z mladinkami osvojila 4., s članicami pa 3. mesto. 3. mesto je osvojila tudi v pokalnem tekmovanju.

Ana je bila tudi članica državne reprezentance mlajših članic, ki je na evropskem prvenstvu B divizije v Črni gori osvojila 1. mesto in se tako uvrstila v A divizijo evropske košarke.

  • Košarkar BLERON ISTOGU – član Košarkarskega kluba Grosuplje

Bleron Istogu je v minuli sezoni nastopal za ekipi kadetov in mladincev Košarkarskega kluba Grosuplje. V državnih prvenstvih je s kadeti osvojil 5., z mladinci pa 4. mesto.

Bleron je bil tudi član kadetske reprezentance Kosova, ki je na evropskem prvenstvu B divizije v Sofiji osvojila 14. mesto v konkurenci štiriindvajsetih ekip.

PRIZNANJE ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 SO PREJELE NASLEDNJE EKIPE:

  • Ekipa MLAJŠIH PIONIRK ŽENSKEGA KOŠARKARSKEGA KLUBA GROSUPLJE

Ekipa mlajših pionirk Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje je v letu 2016 osvojila 4. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo 34 ekip. Na zaključnem turnirju državnega prvenstva je morala v polfinalu priznati premoč ekipi Ježice, izid je bil 32:44, nato pa v boju za 3. mesto še gostiteljicam turnirja, ekipi Pomurja.

Ekipa je nastopala pod strokovnim vodstvom trenerja Luke Sterleta.

  • Ekipa STAREJŠIH DEČKOV NOGOMETNEGA KLUBA BRINJE – GROSUPLJE

Ekipa starejših dečkov Nogometnega kluba Brinje – Grosuplje je v sezoni 2015/2016 osvojila 1. mesto v 1. ligi Medobčinske nogometne zveze Ljubljana. V treh kakovostnih ligah je skupaj nastopalo 38 ekip. Po osvojenem prvem mestu je sledil še kvalifikacijski obračun za uvrstitev 1. slovensko nogometno ligo – zahod. Mladi grosupeljski nogometaši so bili v dveh tekmah boljši od prvaka gorenjske lige, ekipe Jesenic, in se zasluženo veselili uvrstitve v najvišji rang tekmovanja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

Ekipa, ki je nastopala pod vodstvom trenerja Boruta Antončiča, je v ligaškem tekmovanju dosegla 17 zmag, 3 neodločene izide in le dva poraza.

  • Ekipa KADETOV NOGOMETNEGA KLUBA BRINJE – GROSUPLJE

Ekipa kadetov Nogometnega kluba Brinje – Grosuplje je v sezoni 2015/2016 osvojila 1. mesto v 1. ligi Medobčinske nogometne zveze Ljubljana. Grosupeljski nogometaši, ki so nastopali pod strokovnim vodstvom trenerja Gorana Markovića, so v konkurenci desetih ekip dosegli 16 zmag in 2 neodločena izida ter se s tem uvrstili v kvalifikacije za napredovanje v 2. slovensko kadetsko ligo – zahod. V kvalifikacijah so bili v prvem krogu boljši od vrstnikov iz Kranja in Ajdovščine, v drugem krogu pa nato še od vrstnikov iz Lesc ter si s tem zagotovili nastopanje v drugem kakovostnem rangu tekmovanja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije.

  • Ekipa MLADINCEV NOGOMETNEGA KLUBA BRINJE – GROSUPLJE

Ekipa mladincev Nogometnega kluba Brinje – Grosuplje je v sezoni 2015/2016 osvojila 1. mesto v 1. ligi Medobčinske nogometne zveze Ljubljana. Grosupeljski nogometaši, ki so nastopali pod strokovnim vodstvom trenerja Janeza Ferka, so v konkurenci desetih ekip dosegli 13 zmag, en neodločen izid in 4 poraze. S tem so se skupaj s svojimi mlajšimi vrstniki uvrstili v kvalifikacije za napredovanje v 2. slovensko ligo – zahod. Ker je sistem tekmovanja tak, da lahko v 2. ligo napredujeta skupaj kadetska in mladinska ekipa, so se v kvalifikacijah upoštevali njuni skupni rezultati. Kot smo videli že v prejšnji obrazložitvi, so bili grosupeljski nogometaši pri tem uspešni in tako so si polega kadetov napredovanje v 2. ligo – zahod zagotovili tudi mladinci Nogometnega kluba Brinje – Grosuplje.

BRONASTO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 SO PREJELI NASLEDNJI ŠPORTNICE IN ŠPORTNIKI:

  • Strelci SARA SLAK, NAJLA DURDŽIĆ, MAJ KADUNC, JAN KOLENC, ŽELJKO MOIČEVIĆ, RENATA ORAŽEM in KLAVDIJA JEROVŠEK – člani Strelskega društva Grosuplje

Sara Slak je na državnem prvenstvu z zračno puško v kategoriji mlajših pionirk osvojila 2. mesto v konkurenci sedeminštiridesetih strelk. Prav tako 2. mesto med mlajšimi učenkami je osvojila na državnem finalnem tekmovanju osnovnih šol. Nastopala je tudi v tekmovanju za Kekčev pokal in v skupnem seštevku petih turnirjev osvojila 1. mesto.

Najla Durdžić je na državnem prvenstvu z zračno puško v kategoriji pionirk osvojila 1. mesto v konkurenci triinštiridesetih strelk. Uspešna je bila na državnem finalnem tekmovanju osnovnih šol, kjer je med starejšimi učenkami osvojila 2. mesto v konkurenci osemintridesetih strelk. Najla je osvojila tudi 1. mesto v skupnem seštevku šestih turnirjev državne pionirske lige z zračno puško in zaradi svojih dosežkov jo je ob koncu leta Strelska zveza Slovenije proglasila za drugo najboljšo strelko v letu 2016 v kategoriji pionirk.

Maj Kadunc je na državnem prvenstvu z zračno puško v kategoriji mladincev osvojil 3. mesto v konkurenci sedemindvajsetih strelcev. Osvojil je tudi 6. mesto v skupnem seštevku državne mladinske lige z zračno puško za sezono 2015/2016. Na mednarodnih tekmovanjih je z zračno puško v Trzinu osvojil 3. mesto v konkurenci dvaintridesetih strelcev, na tekmovanju mladih upov v Plznu na Češkem pa 27. mesto v konkurenci oseminšestdesetih strelcev.

Jan Kolenc je na državnem prvenstvu z zračno puško v kategoriji mladincev osvojil 2. mesto v konkurenci sedemindvajsetih strelcev. Prav tako 2. mesto je zasedel v skupnem seštevku državne mladinske lige z zračno puško za sezono 2015/2016. Nastopil je tudi na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v Győru na Madžarskem, kjer je z zračno puško v kategoriji mladincev osvojil 28. mesto v konkurenci dvainpetdesetih strelcev in na evropskem prvenstvu z malokalibrskim orožjem v estonskem Talinu, kjer je v trojnem položaju zasedel 37., v položaju leže pa 52. mesto.

Željko Moičević je v letu 2016 na državnih prvenstvih osvojil 2. mesto z zračno puško med posamezniki in 3. mesto v ekipni konkurenci, z malokalibrsko puško pa 3. mesto v trojnem položaju.

Največji uspeh je dosegel na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v madžarskem Győru, kjer je z Živo Dvoršak med mešanimi pari osvojil 7. mesto v konkurenci petindvajsetih parov. Na istem tekmovanju je med posamezniki osvojil 47. mesto.

Renata Oražem je v preteklem letu na državnem prvenstvu z malokalibrsko puško osvojila 3. mesto v trojnem položaju in 4. mesto v položaju leže. Na evropskem prvenstvu v streljanju s samostrelom, ki je bilo v Zürichu, je na 30-metrski razdalji v položaju kleče osvojila 11. mesto, v kombinaciji položajev stoje in kleče pa 15. mesto v konkurenci šestindvajsetih strelcev.

Nastopila je tudi na evropskem pokalu s puško velikega kalibra na 300 metrov v Zagrebu in v položaju leže osvojila 1. mesto v konkurenci devetih strelk in 3. mesto v trojnem položaju, kjer je nastopilo sedem strelk.

Klavdija Jerovšek je v letu 2016 na državnih prvenstvih med mladinkami osvojila 2. mesto z malokalibrsko puško v trojnem položaju in 3. mesto v položaju leže ter 4. mesto z zračno puško. Ob tem je postala tudi skupna zmagovalka državne mladinske lige z zračno puško. Nastopila je tudi na evropskem prvenstvu z zračnim orožjem v madžarskem Győru, kjer je v kategoriji mladink z zračno puško osvojila 13. mesto v konkurenci štiriinšestdesetih strelk.

Ob koncu leta jo je Strelska zveza Slovenije proglasila za drugo najboljšo strelko v letu 2016 v kategoriji mladink.

  • Karateista MAXIM COSOVICI in REM MARIĆ – člana Shotokan karate kluba Grosuplje

Maxim Cosovici je v letu 2016 osvojil 1. mesto na državnem prvenstvu v borbah do 50 kg v kategoriji mlajših kadetov. Na pokalnih tekmovanjih Karate zveze Slovenije je v borbah osvojil eno prvo in eno tretje mesto. Uspešen je bil tudi na mednarodnih turnirjih v Žalcu, Kranju in Ljubljani, saj je na vsakem od njih osvojil 3. mesto.

Rem Marić je v letu 2016 osvojil 2. mesto na državnem prvenstvu v borbah do 75 kg. Na mednarodnem turnirju v Poreču je osvojil 1. mesto, medtem ko je bil na mednarodnem turnirju Ljubljana pen tretji. Kot član državne reprezentance je nastopil na 18. balkanskem prvenstvu v Istanbulu, kjer je v konkurenci osemindvajsetih tekmovalcev iz desetih držav izpadel v 2. krogu.

Nastopil je tudi na treh tekmah Premier League, ki poteka v organizaciji Svetovne karate zveze, in sicer v Parizu, Salzburgu in Laškem.

Med 26. in 30. oktobrom je nastopil na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Linzu, kjer je tekmovanje zaključil v 1. krogu po porazu s predstavnikom Kosova, dobitnikom bronaste medalje.

  • Športni plezalec ŽIGA ZAJC – član Planinskega društva Grosuplje

Žiga Zajc je v letu 2016 nastopal v državnih prvenstvih težavnostnega in balvanskega plezanja v kategoriji starejših dečkov. V težavnostnem plezanju je v seštevku petih tekem osvojil končno 1. mesto med enaindvajsetimi tekmovalci, v balvanskem plezanju, kjer so za državno prvenstvo štele tri tekme, pa je osvojil končno 2. mesto.

Žiga je v lanskem letu kot član državne reprezentance nastopal tudi na mednarodnih tekmovanjih. Njegova najboljša uvrstitev je bila 6. mesto na evropskem pokalu v avstrijskem Gradcu, kjer je v težavnostnem plezanju nastopilo 33 tekmovalcev iz dvanajstih držav.

  • Atletinja URŠKA VIDRIH – članica Atletskega kluba Špela

Urška Vidrih je v letu 2016 osvojila 1. mesto v teku na 400 metrov z ovirami v kategoriji mlajših mladink tako na državnem prvenstvu kot v Pokalu Slovenije. Poleg tega je bila v isti kategoriji na državnem prvenstvu tudi 2. v teku na 400 metrov. Med starejšimi mladinkami je v teku na 400 metrov z ovirami na državnem prvenstvu osvojila 4. mesto.

Zaradi teh dosežkov in izpolnjene norme se je uvrstila v reprezentanco Slovenije, ki je nastopila na 1. evropskem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke v Tbilisiju. V teku na 400 metrov z ovirami se je z osebnim rekordom prebila v polfinale in na koncu osvojila 14. mesto v konkurenci devetindvajsetih tekmovalk. Svoj največji uspeh pa je dosegla na balkanskem prvenstvu za mlajše mladince in mladinke v srbskem Kruševcu, kjer je v teku na 400 metrov osvojila 1. mesto v konkurenci štirinajstih tekmovalk iz enajstih držav.

  • JAKA CEVC – član Avto športnega društva Novo mesto

Jaka Cevc je v letu 2016 osvojil 2. mesto v državnem prvenstvu v rallyu med sovozniki, čeprav je izpustil prvo od sedmih dirk za državno prvenstvo. 2. mesto je dosegel v konkurenci triinsedemdesetih sovoznikov in pri tem pomagal vozniku Aleksu Humarju iz Idrije do petega naslova državnega prvaka.

Posadka Humar – Cevc je sodelovala tudi na rallyu za evropski pokal v Poreču in med vozili s pogonom na prednji kolesi osvojila 3. mesto v konkurenci enajstih posadk, v generalni razvrstitvi pa je bila deseta med dvainpetdesetimi posadkami.

  • Odbojkarica KAJA KERSNIK – članica Odbojkarskega društva Flip-Flop

Kaja Kersnik je v poletnem obdobju odlično nastopala na tekmovanjih v odbojki na mivki. S partnerko Evo Pogačar iz Kamnika sta na državnem prvenstvu za kadetinje ponovno osvojili 1. mesto. Na tekmovanju je sodelovalo 28 ekip. Uspešni sta bili tudi na državnem prvenstvu za mladinke, na katerem sta osvojili 2. mesto v konkurenci dvaindvajsetih ekip. Zmaga na državnem prvenstvu jima je odprla vrata na evropsko prvenstvo v kategoriji do 18 let. Na prvenstvu, ki je bilo v češkem Brnu, je sodelovalo 32 parov iz enaintridesetih držav, Kaja in Eva pa sta osvojili 9. do 16. mesto.

Kaja je ob tem nastopala tudi za kadetsko in mladinsko ekipo Odbojkarskega društva Flip-Flop, s katerima je v državnih prvenstvih v dvoranski odbojki osvojila 6. in 8. mesto.

  • Košarkarica TEJA GORŠIČ – članica Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje

Teja Goršič je v minuli sezoni igrala za ekipe kadetinj, mladink in članic Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje. V državnih prvenstvih je s kadetinjami in mladinkami osvojila 4. mesto, medtem ko je bila s članicami tretja. 3. mesto s člansko ekipo je osvojila tudi v pokalnem tekmovanju. Ob tem je bila na zaključnem turnirju kadetskega državnega prvenstva izbrana v najboljšo peterko turnirja.

Teja je bila tudi članica mladinske državne reprezentance, ki je na evropskem prvenstvu A divizije na Madžarskem osvojila 10. mesto v konkurenci šestnajstih ekip.

  • Košarkarja JERNEJ ANDOLŠEK HEINE in SANDI GRUBELIĆ – člana Košarkarskega kluba Grosuplje

Jernej Andolšek Heine je v sezoni 2015/2016 nastopal za ekipe kadetov, mladincev in članov Košarkarskega kluba Grosuplje. V državnih prvenstvih je s kadeti osvojil 5., z mladinci 4., s člani pa 17. mesto. Zaradi dobrih iger je bil vpoklican v kadetsko reprezentanco Slovenije in z njo nastopil na evropskem prvenstvu B divizije v Sofiji, kjer je naša izbrana vrsta osvojila 3. mesto v konkurenci štiriindvajsetih ekip. To je hkrati pomenilo tudi uvrstitev v A divizijo evropske košarke.

Sandi Grubelić je v minuli sezoni igral za člansko ekipo Košarkarskega kluba Grosuplje in z njo osvojil 5. mesto v 2. državni košarkarski ligi, ker je pomenilo 17. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo sedeminšestdeset ekip.

Sandi je bil tudi član in kapetan državne reprezentance mlajših članov do 20 let, ki je nastopila na evropskem prvenstvu A divizije v Helsinkih. Na prvenstvu je naša izbrana vrsta osvojila 9. mesto v konkurenci šestnajstih ekip.

BRONASTO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 SO PREJELE EKIPE:

  • Ekipa KADETINJ ODBOJKARSKEGA DRUŠTVA FLIP-FLOP

Ekipa kadetinj Odbojkarskega društva Flip-Flop je v sezoni 2015/2016 osvojila 6. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo devetinpetdeset ekip. Po uspešnih nastopih v kvalifikacijah in v A ligi so se grosupeljske odbojkarice uvrstile na enega od dveh polfinalnih turnirjev, na katerem so osvojile 3. mesto. S tem so se uvrstile na zaključni turnir za končno 5. do 8. mesto v državnem prvenstvu. Na turnirju v Mislinji so z dvema zmagama in enim porazom osvojile 2. mesto, kar je pomenilo 6. mesto v državnem prvenstvu.

Ekipa je nastopala pod strokovnim vodstvom trenerja Simona Krakarja.

  • Ekipa KADETINJ ŽENSKEGA KOŠARKARSKEGA KLUBA GROSUPLJE

Ekipa kadetinj Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje je v letu 2016 osvojila 4. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je nastopalo šestnajst ekip. Na zaključnem turnirju državnega prvenstva jo je v polfinalu, z izidom 58:45, premagala ekipa Ježice iz Ljubljane, v tekmi za 3. mesto pa je morala priznati premoč še ekipi Athlete Celje. Izid je bil 50:56 za celjske košarkarice.

Grosupeljske košarkarice so nastopale pod strokovnim vodstvom trenerja Predraga Radovića.

  • Ekipa KADETOV KOŠARKARSKEGA KLUBA GROSUPLJE

Ekipa kadetov Košarkarskega kluba Grosuplje je v letu 2016 osvojila 5. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo dvainsedemdeset ekip. Mladi grosupeljski košarkarji so se uvrstili na zaključni turnir najboljših osmih ekip in v četrtfinalu v izenačenem srečanju klonili proti kasnejšim finalistom, ekipi Parkljev iz Ljubljane. Izid je bil 72:71 za Ljubljančane.

Ekipa je nastopala pod strokovnim vodstvom trenerja Petra Hojča.

  • Ekipa MLADINCEV KOŠARKARSKEGA KLUBA GROSUPLJE

Ekipa mladincev Košarkarskega kluba Grosuplje je v letu 2016 osvojila 4. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je nastopalo sedeminpetdeset ekip. Na zaključnem turnirju najboljših osmih ekip so grosupeljski košarkarji najprej izločili domačina turnirja, ekipo Helios Suns, potem ko so bili v infarktni končnici boljši z izidom 76:74. V polfinalu so se nato pomerili z ekipo Zlatoroga iz Laškega in klonili z izidom 55:72. V tekmi za 3. mesto so morali nato priznati premoč še ljubljanski Union Olimpiji.

Grosupeljski košarkarji so nastopali pod strokovnim vodstvom trenerja Tomaža Farteka.

  • Ekipa MLAJŠIH PIONIRJEV KOŠARKARSKEGA KLUBA GROSUPLJE

Ekipa mlajših pionirjev Košarkarskega kluba Grosuplje je v letu 2016 osvojila 1. mesto v državnem prvenstvu, v katerem je sodelovalo triindevetdeset ekip. Na zaključnem turnirju najboljših štirih ekip, ki je potekalo v grosupeljski Športni dvorani Brinje, so se v polfinalu pomerili z ekipo kranjskega Triglava in bili prepričljivo boljši z izidom 66:34. V finalu so jim nasproti stali igralci Helios Sunsa iz Domžal. Bilo je tesno, na koncu pa so se naslova državnega prvaka pred polnimi tribunami domače športne dvorane zasluženo veselili grosupeljski košarkarji, ki so finalno srečanje dobili z 49:47.

Ekipa je nastopala pod strokovnim vodstvom trenerja Andraža Ulčarja.

  • STRELSKO DRUŠTVO GROSUPLJE – za uspehe svojih strelcev v ekipnih tekmovanjih

Na državnih prvenstvih so ekipe Strelskega društva Grosuplje v letu 2016 dosegle nekaj odličnih uvrstitev. V kategoriji članov je ekipa z zračno puško osvojila 3. mesto v konkurenci petnajstih ekip, prav tako 3. mesto pa je osvojila tudi v 1. A državni ligi. Ekipa z malokalibrsko pištolo je osvojila 3. mesto v konkurenci sedmih ekip.

Starejše pionirke so z zračno puško osvojile 1. mesto v konkurenci desetih ekip.

Mlajši pionirji so z zračno puško osvojili 3. mesto v konkurenci dvajsetih ekip.

Cicibani so z zračno puško osvojili 4. mesto v konkurenci štirinajstih ekip, cicibanke pa so ob osvojenem 1. mestu postavile tudi nov ekipni državni rekord.

Zaradi dosežkov svojih strelcev je bilo Strelsko društvo Grosuplje že sedmič proglašeno za najboljše strelsko društvo v državi.

SREBRNI ZNAK OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE – ZDRUŽENJA ŠPORTNIH ZVEZ ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 STA PREJELA:

  • MOJCA OBREZA in MIHA ŽARGI – člana slovenske reprezentance v savatu

Mojca Obreza, članica reprezentance Slovenije v savatu, je na svetovnem prvenstvu v lahkem kontaktu, ki ga je med 8. in 11. septembrom gostil hrvaški Varaždin, osvojila 3. mesto v kategoriji do 52 kg.

Miha Žargi, član reprezentance Slovenije v savatu, je na istem svetovnem prvenstvu osvojil 3. mesto v kategoriji do 85 kg.

VELIKO STATUO OLIMPIJSKEGA KOMITEJA SLOVENIJE – ZDRUŽENJA ŠPORTNIH ZVEZ ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 JE PREJEL:

  • Rokometaš DAVID MIKLAVČIČ – član slovenske reprezentance v rokometu

David Miklavčič je bil član rokometne reprezentance Slovenije, ki je na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojila 6. mesto.

SREBRNO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 JE PREJELA:

  • Ekipa ČLANIC ŽENSKEGA KOŠARKARSKEGA KLUBA GROSUPLJE

Ekipa članic Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje, ki je nastopala pod strokovnim vodstvom trenerja Slavka Duščka, je v letu 2016 osvojila 3. mesto v 1. slovenski košarkarski ligi. V državnem prvenstvu je skupaj nastopalo štirinajst ekip. V pokalnem tekmovanju Košarkarske zveze Slovenije se je ekipa uvrstila v polfinale in na koncu osvojila 3. mesto v konkurenci desetih ekip.

SREBRNO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 JE PREJEL:

  • Košarkarski trener ALOJZIJ DUŠČAK

Alojzij Duščak, ljubiteljem športa bolj znan kot Slavko Duščak, je bil trener članske in mladinske ekipe Ženskega košarkarskega kluba Grosuplje. Z ekipo članic je v letu 2016 osvojil tretji mesti tako v državnem prvenstvu kot v pokalnem tekmovanju, medtem ko je z mladinsko ekipo v državnem prvenstvu osvojil četrto mesto. Slavko je vodil tudi mladinsko reprezentanco Slovenije na evropskem prvenstvu A divizije v madžarskem Šopronu, na katerem je naša izbrana vrsta osvojila 10. mesto v konkurenci šestnajstih ekip. Bil je tudi pomočnik selektorja ženske članske reprezentance, ki si je v letu 2016 priigrala zgodovinsko prvo uvrstitev na evropsko prvenstvo.

SREBRNO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 JE PREJELA:

  • Karateistka SARA STANKO – članica Shotokan karate kluba Grosuplje

Sara Stanko je v letu 2016 osvojila tri naslove državne prvakinje v borbah. Najboljša je bila tako med mlajšimi članicami kot med članicami, obakrat v kategoriji do 68 kg, prva pa je bila tudi z ekipo na ekipnem državnem prvenstvu.

Svoj največji uspeh je dosegla na 17. balkanskem prvenstvu za kadete, mladince in mlajše člane, ki je potekalo med 9. in 11. decembrom v Sarajevu. Sara se je s tekmovanja, na katerem je nastopala v starostni skupini mlajših članic, vrnila z dvema srebrnima medaljama. 2. mesto je osvojila med posameznicami v borbah do 68 kg in z ekipo Slovenije v ekipnih borbah. Prvi dosežek ji je uspel v konkurenci dvaindvajsetih tekmovalk iz osmih držav, drugi pa v konkurenci sedmih nacionalnih ekip.

SREBRNO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 JE PREJELA:

  • Odbojkarica MONIKA POTOKAR – članica Odbojkarskega kluba Pannaxiakos iz Grčije

Monika Potokar je v sezoni 2015/2016 nastopala za ekipo Calcit Ljubljana in z njo osvojila 1. mesto v državnem prvenstvu, 2. mesto v pokalnem tekmovanju in 1. mesto v srednjeevropski ligi. Ljubljanska ekipa je nastopala tudi v evropski ligi prvakinj, kar je bil krstni nastop Ljubljančank v tem elitnem tekmovanju.

Poleti je moči ponovno združila s partnerko Eriko Fabjan, s katero sta nastopali v seriji tekmovanj odbojke na mivki in na državnem prvenstvu osvojili 1. mesto.

Ob tem je bila Monika članica državne reprezentance, ki je nastopala v evropski ligi, reprezentančnem tekmovanju drugega ranga in v tem tekmovanju osvojila 3. mesto v konkurenci dvanajstih ekip. Z izbrano vrsto Slovenije je nastopala tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, kjer je naša ekipa obstala v drugem krogu, potem ko je v svoji skupini osvojila 3. mesto, za Belorusijo in Češko ter pred Grčijo.

SREBRNO PLAKETO ZVEZE ŠPORTNIH ORGANIZACIJ GROSUPLJE ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2016 JE PREJEL:

  • Rokometaš DAVID MIKLAVČIČ – član Rokometnega kluba Zagreb

David Miklavčič, ki je svojo športno pot začel v grosupeljskem rokometnem klubu, je v letu 2016 z reprezentanco Slovenije nastopil na dveh velikih mednarodnih tekmovanjih. V januarju je naša izbrana vrsta nastopila na evropskem prvenstvu na Poljskem. V zelo močni predtekmovalni skupini so se naši fantje pomerili s kasnejšimi evropskimi prvaki Nemci, finalisti Španci ter Švedi. Z remijem proti Špancem ter porazoma s Švedi in Nemci so osvojili 4. mesto, kar je pomenilo 14. mesto v konkurenci šestnajstih ekip, ki so se kvalificirale na prvenstvo.

Eden od vrhuncev njegove dolgoletne športne kariere pa je prav gotovo nastop na lanskih poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Naša reprezentanca si je sodelovanje na igrah zagotovila na aprilskem kvalifikacijskem turnirju v Malmöju na Švedskem, ko je bila boljša od Švedske, Španije in Irana. Na olimpijskem turnirju so naši fantje začeli odlično, saj so v skupini B dosegli štiri zmage in en poraz in tako osvojili 2. mesto, za evropskimi prvaki Nemci ter pred Brazilijo, Poljsko, Egiptom in Švedsko. Žal so morali v četrtfinalu nato priznati premoč razpoloženim Dancem, kasnejšim olimpijskim prvakom. Na koncu je Slovenija osvojila 6. mesto med dvanajstimi udeleženkami Olimpijskih iger.

Še pred odhodom na olimpijske igre so si David in njegovi reprezentančnimi kolegi zagotovili nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu v Franciji, saj so bili v junijskih dodatnih kvalifikacijah v dveh tekmah boljši od Norveške. Ker poteka svetovno prvenstvo ravno sedaj, se David te prireditve žal ni mogel udeležiti.

RAZGLASITEV PRVAKOV OBČINSKIH IN MEDOBČINSKIH REKREATIVNIH TEKMOVANJ ZA LETO 2016

NAMIZNI TENIS
Medobčinskega rekreativnega prvenstva v namiznem tenisu se je udeležilo 8 ekip.
3. mesto je osvojila ekipa KOMUNALNE GRADNJE GROSUPLJE – KRKA II
2. mesto je osvojila ekipa VELIKE LAŠČE
1. mesto je osvojila ekipa KOMUNALNE GRADNJE GROSUPLJE – KRKA I

BALINANJE
Medobčinskega prvenstva v balinanju se je udeležilo 10 ekip.
3. mesto je osvojila ekipa BALINARSKI ŠPORTNI KLUB MRAVLJICA
2. mesto je osvojila ekipa IVANČNA GORICA I
1. mesto je osvojila ekipa BALINARSKI KLUB GROSUPLJE

KOŠARKA TROJKE
Občinskega prvenstva v košarki se je udeležilo 5 ekip.
3. mesto je osvojila ekipa VRTNARSTVO ZELENI GAJ
2. mesto je osvojila ekipa ŠPORTNO DRUŠTVO ŽALNA
1. mesto je osvojila ekipa ŠPORTNO DRUŠTVO ŠT. JURIJ

MALI NOGOMET
Občinskega prvenstva v malem nogometu se je udeležilo 8 ekip.
3. mesto je osvojila ekipa AVTOVAL RAČNA
2. mesto je osvojila ekipa ŠPORTNO DRUŠTVO RAČNA
1. mesto je osvojila ekipa SILVECO SPORT GROSUPLJE

Svečani dogodek sta s petjem popestrili Urša Ješe in Elizabeta Košir, s harmoniko pa sta se predstavila Anja Trontelj in Nejc Bavdek. Prireditev je povezovala Larisa Daugul.

Video: Brane Petrovič

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …