Domov / Lokalno / USPEŠNO POSLOVANJE PODJETJA ELVEZ NAREKUJE ŠIRITEV

USPEŠNO POSLOVANJE PODJETJA ELVEZ NAREKUJE ŠIRITEV

V sredo, 25. januarja 2017, sta župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole obiskala podjetje Elvez d.o.o. v Višnji Gori, kjer sta ju sprejela direktorica podjetja Simona Petrič in ustanovitelj podjetja Marjan Petrič. Podjetje Elvez je v letu 2016 obeležilo 25-letnico uspešnega poslovanja družbe.

Podjetje Elvez je proizvajalec specializiranih izdelkov za avtomobilsko, elektro in strojno industrijo ter industrijo bele tehnike. Odličnost njihovih izdelkov in storitev, stalne izboljšave, razvoj znanja in dobri odnosi z vsemi deležniki so glavne usmeritve in temelji, na katerih gradijo skladen razvoj in uspešno prihodnost družbe. V dobrih dveh desetletjih svojega obstoja rastejo in se razvijajo, zagotavljajo svojo konkurenčnost, uresničujejo svoje strateške cilje in sledijo svojemu poslanstvu in viziji. Svojo zrelost izkazujejo z lastnim, sodobno urejenim poslovno-proizvodnim objektom v Višnji Gori.

V preteklem letu so v podjetju beležili 13-odstotno rast, imeli so 18,5 milijona prometa in okoli 450 tisoč evrov čistega dobička. Tako je na kratko s podatki predstavil poslovanje Elveza ustanovitelj družinskega podjetja Marjan Petrič. Oče današnje direktorice Simone Petrič, je kot prokurist še danes vitalni del vodstva. Povedal je, da zaenkrat podjetje stabilno posluje, uspešnost pa je seveda rezultat zavzetega dela 180 zaposlenih, ki od lanskega leta opravljajo štiri izmensko delo. Podjetje že od samega začetka uspešno sodeluje z dolgoletnim poslovnim partnerjem Hella, ki je tudi njihov največji kupec na področju kabelske konfekcije. Trenutno imajo odprtih veliko novih projektov, med drugimi širijo kabelski program za francoskega kupca. Eno največjih podjetij ivanške občine je v zadnjem času usmerjeno prav v iskanje tujih kupcev.

Župan in podžupan sta bila s spodbudnimi rezultati poslovanja Elveza več kot zadovoljna, saj je podjetje izjemno pomembno za razvoj Višnje Gore kot tudi za lokalno skupnost. Pogovor je nanesel tudi na primanjkljaj dobrih kadrov in prihodnost Srednje šole Josipa Jurčiča, ki se v zadnjih letih srečuje z zmanjševanjem števila dijakov. Prav največja ivanška podjetja, si skupaj z Občino Ivančna Gorica močno prizadevajo, da bi v srednjo šolo ponovno »pripeljali« kakšen tehnični program, kot so metalurgi in livarji.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …