Domov / Lokalno / DOBUSKI POHOD LETOS PO POTEH JURIJA KOZJAKA

DOBUSKI POHOD LETOS PO POTEH JURIJA KOZJAKA

Pohodništvo je priljubljena oblika druženja in rekreacije. To potrjujejo tudi množične udeležbe na raznih pohodih, ki jih organizirajo razna društva ali posamezniki v občini Ivančna Gorica.

V nedeljo, 12. februarja 2017, je Kulturno športno društvo Dob organiziralo Pohod po poteh Jurija Kozjaka.

Več kot 100 pohodnikov se je ob 09.30 uri zbralo pri nadvozu Podboršt v Krajevni skupnosti Dob pri Šentvidu, kjer jih je pot najprej vodila čez Rdeči Kal in naprej na Vrh na 540 metrov nadmorske višine. Odkar je Vrh opremljen s planinskim žigom je tudi množično obiskovan. Na tej razgledni točki so se pohodniki lahko tudi prvič okrepčali s toplim napitkom in pecivom.

Pot jih je naprej vodila že v sosednjo občino Trebnje v vas Sela pri Šumberku vse do razvalin gradu Šumberk. Sledil je spust v vas Podšumberk, do »drvene kafane«, kjer so bili zopet dobro postreženi.

Sledila je pot proti Kozjaku, po kateri so si lahko ogledovali mogočnost obeh prej opisanih lokacij gradov, tako Šumberka, kot Kozjaka. Pot jih je nato vodila naprej na nekdanjo grajsko pristavo, imenovano Kozjak.

Preden so se povzpeli na ruševino gradu Kozjak, jih je na ranču Škauba že čakal topli obrok, katerega so si več kot zaslužili. Od tu se je del pohodnikov obrnil proti domu, ostali pa so preko Kozjaka odšli v vas Selce, kjer so se z avtobusi odpeljali domov.

Nedeljski pohod je bil za Krajevno skupnost Dob že 16., od tega deseti v organizaciji KS Dob, zadnjih šest pa poteka v organizaciji KŠD Dob. Kljub meglenemu in nič kaj prijaznemu dnevu, so si pohod s prijetno družbo in dobro organizacijo naredili še lepši.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …