Domov / Lokalno / OBISK VELEPOSLANICE FRANCIJE

OBISK VELEPOSLANICE FRANCIJE

V torek, 21. februarja 2017, je občino Grosuplje obiskala Nje. eksc. gospa Marion Paradas, veleposlanica Francije v Sloveniji. V občinski hiši sta jo prijazno sprejela župan dr. Peter Verlič in direktor občinske uprave mag. Dušan Hočevar.

Na kratko sta ji predstavila našo lepo občino Grosuplje, njene naravne in kulturne znamenitosti, beseda pa je tekla tudi o projektih, o že uspešno realiziranih, o tistih, ki se še izvajajo, pa tudi o tistih, ki so trenutno le idejne zasnove. Sprehodili so se vse od uvedbe nove linije 3G, izgradnje novega prizidka k zdravstvenemu domu in nove čistilne naprave, gradnje nove lekarne pri zdravstvenem domu ter nove šole na Polici, pa do bodočega mestnega parka na Koščakovem hribu, Športnega parka Grosuplje ter ureditve centra Grosuplja in centra Šmarja – Sapa.

Iz občinske hiše pa so se potem vsi skupaj odpravili še do Osnovne šole Brinje Grosuplje, kjer jih je pričakala ravnateljica šole Natalija Kotar. Osnovna šola Brinje Grosuplje namreč že sedmo leto sodeluje v mednarodni izmenjavi učencev iz mesta St. Chamond v Franciji. Učenci Osnovne šole Brinje Grosuplje so prijatelje iz Francije nazadnje obiskali oktobra lani, ti pa jim bodo obisk vrnili že čez dober mesec. Nekaj učencev, ki so bili v jeseni v Franciji, je ob tej priložnosti z veleposlanico Francije delilo tudi svoje vtise. Nasploh pa so izpostavili, da je bil obisk Francije res lepa in čudovita izkušnja, ki ti da nekaj novega, neko širino, in si jo bodo zagotovo zapomnili vse življenje.

Nad projektom je izrazila navdušenje tudi veleposlanica. Na ta način kot posamezniki postajamo širši, bolj odprti in tako tudi bolj zavedni Evropejci. Mladi iz Slovenije in Francije se spoznavajo, družijo in tako vidijo, da imamo zelo veliko skupnega, da so naše vrednote iste. Prihodnost pa je v Evropi, je dejala veleposlanica.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …