Domov / Neuvrščeni / ZAVAROVALNICA TRIGLAV SPOŠTUJE KONSTRUKTIVEN DIALOG S SOCIALNIMI PARTNERJI

ZAVAROVALNICA TRIGLAV SPOŠTUJE KONSTRUKTIVEN DIALOG S SOCIALNIMI PARTNERJI

V Zavarovalnici Triglav si kot odgovoren delodajalec nenehno prizadevajo za sodelovanje z in med zaposlenimi ter njihovimi izvoljenimi predstavniki. Konstruktiven socialni dialog je ena od pomembnih usmeritev in skrb, saj verjamejo, da je z vključevanjem mogoče primerno nagovarjati začrtane poslovne izzive in spodbujati dobre odnose med sodelavci. Spoštovanje med in do sodelavcev razumejo kot pomembno dimenzijo njihovega delovanja.

Sodelavci so pomemben deležnik pri upravljanju podjetja, delavsko soupravljanje pa kot ustavno pravico v gospodarskih družbah in zavodih aktivno uresničujejo tudi prek sodelovanja z vzpostavljenimi delavskimi organi v družbi. Sodelavcem in njihovim predstavnikom omogočajo, da so o bistvenih in pomembnih zadevah seznanjeni pravočasno. Z njimi se posvetujejo med načrtovanjem, torej preden je sprejeta odločitev, v nekaterih primerih tudi soodločajo, ob vsem tem pa skrbno preučijo vse prejete pobude za dobrobit zaposlenih.

Posledično odločno zavračajo vsakršne navedbe, da bi s strani družbe potekale kakršnekoli aktivnosti omejevanja sindikalnega delovanja sodelavcev ali njihovih predstavnikov.

Nenazadnje pa želijo poudariti, da Skupina Triglav kot ponosen delodajalec in partner, katere ekipa šteje prek 5000 sodelavcev v šestih državah in na sedmih trgih, spoštuje zakonodajo in interne akte družbe. Pri svojem delovanju mora storiti primerne korake za zaščito poslovno občutljivih informacij in osebnih podatkov. V primeru, ko zazna odstopanje od zakonodaje in internih aktov, pa mora ustrezno ravnati. Le tako lahko zagotavlja primerne standarde odgovornega poslovanja za vse svoje deležnike.

About admin

Preverite tudi

Ločevanje odpadkov na pokopališčih na Igu

Občina Ig na območju občine upravlja s pokopališčih Ig, Golo, Tomišelj in Kurešček. Odpadke s pokopališč  …