Domov / Glasba / OBČNI ZBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŠMARJE – SAP 2017

OBČNI ZBOR DRUŠTVA UPOKOJENCEV ŠMARJE – SAP 2017

V nedeljo, 19. februarja 2017, je v Šmarju – Sapu potekal redni letni občni zbor Društva upokojencev Šmarje – Sap.

Članicam in članom društva so se na občnem zboru pridružili tudi gostje: župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, predsednik Društva upokojencev Ivančna Gorica Matjaž Marinček, predsednica Društva upokojencev Lipoglav Viktorija Teže, predsednica Društva upokojencev Škofljica Olga Marguč in predstavnica Društva upokojencev Lavrica Zdenka Gačnik.

Vse zbrane je uvodoma lepo pozdravila predsednica Društva upokojencev Šmarje – Sap Ana Fabjan in povedala, da letos mineva že 65 let od ustanovitve društva daljnega leta 1952. Sicer pa so se tudi v letu 2016 v društvu prepletale številne aktivnosti. Na izlet so se odpravili petkrat, najprej v Kranjsko Goro in Planico, nato v Šentjernej in Kostanjevico, odpravili so se tudi na ogled gledališke predstave na Studenec pri Domžalah, četrti izlet jih je vodil do Idrije in peti do Trebnjega. Organizirali so 4. družabna srečanja s kulturnim programom in plesom, in sicer pustovanje, srečanje Koordinacije društev upokojencev iz Dolenjske v Stični, martinovanje in silvestrovanje. Skupaj z Društvom upokojencev Dobrepolje so se odpravili tudi na letovanje v Izolo.

V društvu potekajo tudi različne športno rekreativne dejavnosti: dvakrat tedensko ženska rekreacija v telovadnici šmarske šole ter enkrat tedensko pikado v šmarskem kulturnem domu, šahiranje v pisarni in namizni tenis v šolski telovadnici. Na šmarskem balinišču imajo tudi možnost balinanja, skupaj s planinci Društva upokojencev Ivančna Gorica pa redno organizirajo tudi pohode. Nekateri člani so se udeležili tudi različnih športno rekreativnih tekmovanj ter prav tako osvojili nekaj medalj.

V okviru društva deluje Ženski pevski zbor Večerna zarja. Pevke so imele v lanskem letu 5. samostojnih koncertov v domovih za starejše v Grosuplju, Trebnjem, Šmarjeti, Vidmu – Dobrepolje in na Škofljici. Večkrat pa so sodelovale tudi na prireditvah drugih organizatorjev. Ob visokem življenjskem jubileju so obiskali in obdarili 23 članov, prednovoletnega obiska na domu pa je bilo deležnih 129 članov starejših nad 75 let.

Člani društva obiskujejo tudi različne krožke, ki potekajo v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje Grosuplje, vedno več upokojencev hodi tudi na razne dejavnosti v Center aktivnosti Grosuplje. Leto 2016 je društvo zaključilo s 342 člani.

Članice in člane društva je lepo pozdravil župan dr. Peter Verlič in društvu iskreno čestital za 65. let delovanja. Povedal je, da v Centru aktivnosti Grosuplje poteka veliko različnih dejavnosti, pred kratkim pa je bil v trgovini Mercator odprt tudi Zlati kotiček za zlato generacijo, še en kraj prijetnega druženja. Prav tako je Občina Grosuplje z letošnjim letom pristopila k dvema projektoma večgeneracijskih centrov, to sta Večgeneracijski center Ljubljana in Večgeneracijski center »Skupna točka«. S tem bodo pridobljene še dodatne možnosti za različne dejavnosti, še dodatne aktivnosti, ki pa bodo tokrat financirane s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropskega socialnega sklada.

Sicer pa smo že v pričakovanju otvoritve nove lekarne v Grosuplju, ki jo bomo mogoče odprli že v času velike noči, sicer pa okoli 01. maja, prav na prvi šolski dan bomo slovesno predali svojemu namenu novo šolo na Polici, v septembru pa je predvidena tudi otvoritev priključka v Šmarju – Sapu in vseh ostalih del, ki potekajo sočasno.

Občni zbor so s petjem popestrile pevke Ženskega pevskega zbora Večerna zarja, nastopil pa je tudi gledališki dvojec brez krmarja po imenu 2G, Davor Žnidaršič in Matjaž Marinček.

Foto in video: Brane Petrovič

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …