Domov / Lokalno / DELA JOSIPA JURČIČA RAZSTAVLJENA V PROSTORIH OBČINE

DELA JOSIPA JURČIČA RAZSTAVLJENA V PROSTORIH OBČINE

Letošnji 24. pohod po Jurčičevi poti bo posvečen literarni zapuščini Josipa Jurčiča z željo, kako čim bolje približati Jurčičeva dela pohodnikom. Slednje bo na pohodu nagovoril kar sam Josip Jurčič, sodelovali boste lahko na literarnem kvizu, si osvežili spomin z informativnimi tablami, za najmlajše bodo potekale Jurčičeve bralne urice, na voljo pa bo še ogled razstave likovnih del.

Ob tej priložnosti je v sredo, 22. februarja, pred začetkom 19. redne seje Občinskega sveta Občine Ivančna Gorica, potekala simbolična otvoritev razstave KNJIŽEVNIH DEL JOSIPA JURČIČA. Razstava je postavljena ob 150. letnici izida satire Kozlovske sodbe v Višnji Gori, Svetovnem dnevu materinščine in prihajajočem 24. pohodu po Jurčičevi poti. Razstavo je pripravila Knjižnica Ivančna Gorica.

Na razstavi so razstavljene nekatere »posebne izdaje« Jurčičevih del in sicer: Antikvarne knjige, bibliofilske dragocenosti, Jurčičeva dela v zbirki »Zbrana dela Slovenskih pesnikov in pisateljev«, Jurčičev roman v različnih preoblekah in Prevodi slikanice »Kozlovska sodba v Višnji Gori« v različne evropske jezike.

Razstavo si lahko ogledate v sejni sobi Občine Ivančna Gorica, Sokolska 5, Ivančna Gorica in je na ogled v poslovnem času občine.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …