Domov / Lokalno / PUSTNE ŠEME ZARAJALE NA SOKOLSKI V IVANČNI GORICI

PUSTNE ŠEME ZARAJALE NA SOKOLSKI V IVANČNI GORICI

Na pustno soboto so na Sokolski ulici ponovno zarajale pustne šeme, ki so se številnim obiskovalcem v centru Ivančne Gorice v povorki predstavile kot skupinske in posamezne maske. Tudi letos sta se pod organizatorje podpisala Občina Ivančna Gorica in Zavod Prijetno domače v sodelovanju z organizatorjem tržnice, Zvezo kulturnih društev občine Ivančna Gorica in Plesnim klubom Guapa. Ponovno lahko rečemo, da je bilo ob prijetnem programu in obilici domiselnih mask, tudi letošnje ivanško pustovanje nepozabno.

Pustne maske, male, malo večje in velike, so bile tudi letos po izboru komisije denarno in praktično nagrajene. Prvo nagrado v višini 200 EUR (prispevala pokrovitelja Plesni klub Guapa in Mizarstvo Ročka) je dobila skupina Prostovoljnega gasilskega društva Višnja Gora, ki se je predstavila kot Smrkci. Drugo nagrado v vrednosti 150 EUR (prispeval pokrovitelj trgovina POLET TRGOPROMET) je prejela skupina šentviških gasilcev, ki je obiskovalcem uprizorila odlomek risanke Bacek Jon. Tretje mesto v vrednosti 100 EUR (pokrovitelj ARMEX ARMATURE) pa je šlo v roke skupini Polži v solati.

Praktična priznanja so prejele zamaskirane ivanške mažoretke, Keltski bog, plesne skupine PK Guapa, gusarčka, Pokemona, egipčanska kraljica Kleopatra in med najbolj izvirnimi maskami Zobna ščetka.

Nagrado za naj družinsko masko pa so prejeli Rdeča kapica, babica in lovec. Pustno rajanje je spremljal tudi bogat spremljevalni program z animacijami za otroke in gostinsko ponudbo, pridih pusta pa so s svojimi dobrotami popestrili ponudniki na tržnici.


Kaj vse se je še dogajalo na pustno soboto na Sokolski, si oglejte v spodnji fotogaleriji.

Fotogalerija…..

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …