Domov / Lokalno / PREDVIDENA OBNOVA REGIONALNIH CEST IN DRUGE INFRASTRUKTURE

PREDVIDENA OBNOVA REGIONALNIH CEST IN DRUGE INFRASTRUKTURE

Ob zaključku leta 2016 je Občino Ivančna Gorica obiskal minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, kjer so mu bili predstavljeni infrastrukturni projekti v občini, s poudarkom na izgradnji zahodne obvoznice z nadvozom v Ivančni Gorici in rekonstrukcija odseka regionalne ceste Ivančna Gorica – Bič.

V minulem dneh je potekal terenski ogled s predstavniki Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo in Družbe za razvoj infrastrukture. Ogledali so si predvideno lokacijo krožišča pri podjetju Akrapovič v Malem Hudem, regionalne odseke cest, križišča ob vhodu v Šentvid pri Stični, modernizacijo regionalne ceste v Radohovi vasi, kjer je bila tematika tudi preglednost ovinka na »Pluski«, cestni odsek v Gabrovčcu v Krajevni skupnosti Krka, kjer se namerava urediti prehod za pešce in možnost realizacije projekta pločnik Gabrovčec.

Dogovorjeno je bilo, da se bo uredila semaforizacija križišča pri miljniku v Ivančni Gorici in obnovilo nekaj odsekov regionalnih cest, ki so v slabem stanju, predvsem na relaciji Ivančna Gorica – Šentvid pri Stični – Radohova vas.

Hkrati je občina tik pred podpisom sofinancerskega sporazuma z ministrstvom za infrastrukturo za izgradnjo krožišča pri Malem Hudem, v postopku pa je tudi podpis projektne naloge za nadvoz čez železniško progo za zahodno obvoznico.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …