Domov / Lokalno / DELA NA PRIKLJUČKU ŠMARJE – SAP POTEKAJO PO PLANU

DELA NA PRIKLJUČKU ŠMARJE – SAP POTEKAJO PO PLANU

Z deli za izgradnjo polnega priključka Šmarje – Sap je izvajalec del podjetje CGP, d. d., pričel lani meseca julija. Dela vse od takrat intenzivno potekajo, do manjše prekinitve zaradi zimskih razmer je prišlo le konec meseca januarja in v začetku meseca februarja, vendar pa naj bi bila dela kljub temu, skladno s planom, zaključena do konca meseca avgusta.

Dela na konstrukciji rekonstruiranega nadvoza čez železniško progo so že zaključena, poteka pa rekonstrukcija ceste vključno s komunalno infrastrukturo od nadvoza do lokacije bodočega krožnega križišča (gledano proti Grosuplju).

Na desni strani AC (gledano v smeri proti Novemu mestu), torej na območju obeh bodočih krožnih krožišč, novega izvoznega AC kraka in obstoječe glavne ceste, ki se priključuje na AC, se izvajajo nasipi do kamnite posteljice.

Vzporedno pa se tako na desni kot tudi na levi strani AC izdelujejo tudi armirano betonski temelji za protihrupno ograjo, na levi strani (leva stran AC gledano proti Novemu mestu) se jo bo za 1m tudi dvignilo.

Sicer pa je deviacija lokalne ceste do Velikega Vrha že zaključena, prav tako je zaključena nova – prestavljena protihrupna ograja na tem delu.

Zaključeni so tudi izkopi do temeljnih tal na levi strani AC, vgrajuje se še komunalna infrastruktura, proti koncu pa so tudi nasipi vključno s »podpornim zidom« iz armirane zemljine.

Z marcem se bodo pričela dela na odseku med krožnim križiščem na regionalni cesti in križiščem na levi strani AC. Dela bodo vključevala tudi rekonstrukcijo obstoječega nadvoza nad avtocesto in gradnjo novega nadvoza.

Omenimo lahko še, da so zemeljska dela na ponikovalnem polju Rupa in ureditev potoka Zacurek na drugi strani hriba v glavnini zaključena, prav tako sta rekonstruirana dva propusta. Trenutno se izvaja izdelava vrtine za odvodnjo meteornih voda iz ponikovalnega polja na drugo stran hriba, vrtina in zacevitev ter zaključna dela naj bi bila tako zaključena do konca meseca aprila.

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …