Domov / Glasba / SKUPINA PROPER PRIHAJA NA KONCERTNI INTERVJU

SKUPINA PROPER PRIHAJA NA KONCERTNI INTERVJU

V petek, 10. marca, po 19.00 uri na Koncertni intervju prihaja skupina Proper

Talenti ne počivajo. Finalist šova Slovenija ima talent Luka Sešek je s skupino Proper izdal prvenec.

»Ne pozabi, da si lepa« je glasbeni prvenec skupine Proper. Skladba je nastala kot zahvala vsem, ki so v preteklih mesecih v priljubljenem televizijskem tekmovanju spremljali in spodbujali pevca Luko Seška.

Skupina je nastala pred dvema letoma, ko je želja po skupnem preigravanju štirih fantov s Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana prerasla v novo glasbeno skupino. V tem času so Properci glasbeno rasli in se izpolnjevali, želja po nadaljnjem izobraževanju pa je v tujino zvabila tudi dva člana zasedbe. Tako so se Tinetu Lustku na kitari in Janu Gerlu na klaviaturah v septembru pridružili bobnar Primož Podobnik, bas kitarist Nejc Podobnik in vsem dobro poznani pevec Luka Sešek.

Preigravanje priredb, s katerimi fantje razveseljujejo na poročnih slavjih, kmalu ni zadostovalo, zato so se po Lukovi uvrstitvi v finale tekmovanja odločili v zahvalo vsem poslušalcem posneti skladbo »Ne pozabi, da si lepa«, zánjo pa tudi videospot. Besedilo in glasba sta delo Nejca Podobnika, celoten proces ustvarjanja pa je bil bliskovit, saj od prve zapisane besede do spletne objave videospota niso minili niti trije tedni.

Glasbeniki skupine Proper še vedno stavijo na preizkušen repertoar za vse priložnosti, vseeno pa so v pripravi že nove avtorske skladbe in v prihodnosti boste o njih zagotovo še slišali.

Se vidimo v petek, vstopnine ni.

About admin

Preverite tudi

Konec tedna 50.Tabor slovenskih pevskih zborov

V Šentvidu pri Stični bo jutri in v nedeljo 50. Tabor slovenskih pevskih zborov. Tudi …