Domov / Lokalno / OBČINO IVANČNA GORICA OBISKALA EVROPSKA POSLANCA

OBČINO IVANČNA GORICA OBISKALA EVROPSKA POSLANCA

V okviru regionalnega foruma za Transport in turizem je župan Dušan Strnad v četrtek, 09. marca, gostil evropska poslanca Patricijo Šulin in Wima Van de Campa iz Nizozemske, koordinatorja delovne skupine Evropske ljudske stranke na Odboru za Promet in turizem v Evropskem parlamentu.

Sprejemu pri županu v občinski sejni sobi je sledil obisk podjetja Akrapovič in srečanje z lastnikom podjetja Igorjem Akrapovičem, proizvajalcem vrhunskih izpušnih sistemov za motorje z notranjim izgorevanjem. Razlogi za obisk ivanškega podjetja je preprost, saj je g. Wim van de Camp velik navdušenec nad delom g. Akrapoviča, hkrati pa ima sam kar štiri motorje opremljene z izpušnimi sistemi te znamke.

Za gospoda Wima van de Campa je bil to prvi službeni obisk Slovenije. »V letu 2016 me je Patricija Šulin povabila v Slovenijo, da si ogledam stanje prometa, infrastrukture, razvoja turizma in še bi lahko našteval. Povabilu sem se rad odzval, saj mi je župan Ivančne Gorice omogočil ogledati podjetje Akrapovič in spoznati lastnika Igorja Akrapoviča. Sam sem izjemen navdušenec nad moto športom, tako kot je ta šport izredno popularen na Nizozemskem. Moj prvi vtis nad videnim je izjemen. Slovenija je čudovita država, lahko ste srečni, da živite v tako lepi deželi in občini«. Ob zaključku je še zatrdil, da to zagotovo ni njegov zadnji obisk, naslednjič se na sončno stran Alp pripelje kar z motorjem.

Evropska poslanka Patricija Šulin: »Kolega Wima sem v Slovenijo povabila z namenom, da si od bližje pogleda prednosti in slabosti slovenskega turizma in infrastrukture. Wim je predsednik delovne skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu na Odboru za promet in turizem, katerega sem tudi sama nadomestna članica. Namen obiska je seveda tudi pogled iz turistične strani, saj turizem v EU predstavlja kar 10 % BDP, in zaposluje kar 13 milijonov ljudi, torej to pomeni kar 12 % vseh delovnih mest v EU«. Veseli jo tudi, da so na obisku prisostvovali župani sosednjih občin Ivančne Gorice, Grosuplja in Trebnjega. Dodala je še da, omenjene občine med seboj odlično sodelujejo in so lahko vzor marsikaterim občinam v Sloveniji.

Župan Dušan Strnad: »Poleg obiska podjetja Akrapovič smo evropski delegaciji predstavili še Medobčinski razvojni center (MRC), ki smo ga ustanovili pred slabim letom, z namenom povezovanja, pridobivanja sredstev priprave projektov, s katerimi bi lahko kandidirali na različnih razpisih v evropski uniji. To seveda pomeni, da so dobre povezave ključne za uspeh in kot sem uspel ugotovitvi do sedaj, je gospod Wim prava oseba, ki nam lahko pri tem pomaga. Mi se zavedamo, da je glavnina na nas, na teh treh občinah, ki imamo jasno vizijo razvoja, ampak vsaka pomoč je dobrodošla in se že veselim rezultata tega obiska«. Evropa je še zmeraj prva možnost za nadaljnje povezovanje in razvoj, in kot članica si prizadevamo, da obstane in je uspešna. Povezave med različnimi ljudmi, politiki, politikami in tudi med narodi so vedno dobrodošle, je še dodal župan Strnad, ki rad prisluhne dobrim praksam in jih prenese v lokalno okolje.

Obisku so prisostvovali tudi župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, župan občine Trebnje Alojzij Kastelic, vodja MRC-ja Jasmina Selan, direktor občinske uprave Grosuplje mag. Dušan Hočevar, direktor Zavoda Prijetno domače Miha Genorio in podžupan ivanške občine, Tomaž Smole.

Delegacija z evropskima poslancema si je ogledala še Luko Koper, sodelovali so pri okrogli mizi na temo prometa in turizma ter obiskali podjetje Pipistrel v Ajdovščini.

Fotogalerija….

About admin

Preverite tudi

Osrednje praznovanje 110 let PGD Grosuplje

Prostovoljno gasilsko društvo Grosuplje jutri ob17ih pripravlja osrednje praznovanje 100 letnice delovanja pred Gasilskim centrom …